kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Jiplere fren yaptırdı

Giriş Saati : 27.01.2009 10:42
Güncelleme : 27.01.2009 17:55
Yeni Haber
Obama bol benzin tüketen araçlara fren yaptırdı...
Amerikan Başkanı Barack Obama da dün çevreye daha az zarar veren otomobil üretenleri yakından ilgilendiren bir plan açıklamıştı.

Times gazetesinin konuyla ilgili başlığı: "Bir yaşam tarzının sonu: Obama bol benzin tüketen araçlara fren yaptırdı." Times'a göre Obama, ülkeyi bol benzin tüketme alışkanlığından kurtarmak için ilk adımı attı ve ülkesine küresel ısınma ile mücadele edecek cesareti gösterme çağrısı yaptı. Ve dünyayı kirletenler listesinde başı çeken ülkesinde, daha temiz otomobillerin üretimini hızlandırmak için bir karar imzaladı.

Gazete Obama'nın iklim değişimi ile mücadeleyi, ekonomik canlanma ve ulusal güvenlik açısından kabul ettirmeye çalıştığını yazıyor.

Obama yabancı petrole olan bağımlılığın "Diktatörleri finanse ettiğini" söylemişti. Times konu ile ilgili analiz yazısında ise şu yorumu yapıyor: "Tüm temiz enerji girişimcileri ve riskli proje finansçıları, Amerikan vizesine başvurmalı. Obama'nın dünkü konuşması yalnızca Beyaz Saray'ın iklim değişimi konusundaki tavrını değiştirmekle kalmadı, aynı zamanda düşük karbon üretimli bir ekonomi oluşturmanın getireceği ekonomik fırsatları da ortaya koydu. Evleri yalıtmak, benzini verimli kullanacak araçlar geliştirmek, yeni iş alanları oluşturulması demek. Ayrıca yenilenebilir teknolojiler Amerika'ya, dünyaya ihraç edebileceği muazzam bir ürün sunacak."