kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Risk önlemek, bedel ödemekten ucuz

27.01.2009
Aksigorta'nın düzenlediği "Krizde Risk Yönetimi ve Sigorta" konulu konferanslarda, işletmelerde risk yönetimi konusu tartışıldı..
Aksigorta tarafından Ticaret ve Sanayi odalarının desteği ile organize sanayi bölgelerinde düzenlenen konferanslar, şirketlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Prof. Dr. Deniz Gökçe, Prof. Dr. Samim Ünan, Sabancı Holding Risk Yönetimi Direktörü Tamer Saka, Aksigorta Genel Müdürü Ragıp Yergin ve Genel Müdür Yardımcısı Fahri Altıngöz'ün katıldığı konferanslarda, küresel ekonomik krizin Türkiye'ye etkileri konuşuldu ve bu etkilerin yaratacağı potansiyel riskler üzerinde durularak sigorta konusunda yapılabilecekler anlatıldı. Toplantıların açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Ragıp Yergin, küresel ekonomik kriz döneminde sigortası olmayan çok az sayıdaki kurumun da sigorta güvencesi arayışına gireceğini belirtti. Yergin, "Son dönemde yaşanan ve küresel etkisi nedeniyle ülkemizde de kendini gösteren krizin birçok işletmeye ve kuruma etkisi olabileceği açık. Ancak ekonominin olumlu gittiği dönemlerde de işletmelerin mevcudu korumak adına sigortacılığa ihtiyacı var. İşin devamlılığı açısından sigortaya ihtiyaç duyuluyor. Sigorta konusu riskler için ödenecek prim karşılığında alınan huzur ve güvence bu dönemde daha değerli ve önemlidir" dedi.

RISK ANALİZİNİN ÖNEMİ
Riski önlemenin, bedel ödemekten ucuz olduğuna dikkat çekilen toplantılarda risklerle barışık olmanın ve onları yönetebilmenin hayati önem taşıdığı ve krizin getireceği mali risklerin kurumsal işletmeler tarafından doğru algılanmasının, riskleri ortadan kaldırmanın ilk adımı olduğu konuşuldu. Ortak kanı ise bazı risklerin ortadan kaldırılması için risk yönetimi ve analizi yapılması gerektiği ve alınacak tedbirlerle bir kısmının minimize edilebileceği, kalan risklerin de mutlaka sigortaya transfer edilmesi gerektiği oldu.