kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

26.01.2009
Nabucco Zirvesi bugün toplanıyor
Nabucco Projesi'nin sahipleri bugün Macaristan'ın Başkenti Budapeşte'de biraraya geliyor. Türkiye'yi Enerji Bakanı Hilmi Güler'in temsil edileceği toplantıda Nabucco projesi ile ilgili önemli kararların verilmesi bekleniyor. Toplantı öncesinde ise geçtiğimiz günlerde Rusya ve Ukrayna'nın anlaşmazlığı nedeniyle ortaya çıkan gaz krizi gündeme oturdu. Taraflar yaşanan kriz sonrasında oluşan zararın kimin tarafından tazmin edileceğini konuşmaya başladı.

Enerjide bu yıl 2.8 milyar TL yatırım
Bu yıl devletin sektöre ayırdığı yatırım miktarı 2,8 milyar liraya çıktı. 2009 Yılı Yatırım Programı'ndan yapılan derlemeye göre, enerji sektörüne bu yıl yapılacak yatırım tutarı yüzde 17 oranında arttı. Buna göre sektöre yatırım için bu yıl 2,8 milyar lira aktarılacak. Geçen yıl enerji yatırımları için 2,4 milyar lira tutarında ödenek konmuştu. Sektörde en fazla yatırımı, aralarında büyük oranla Baraj ve HES'ler gibi çeşitli projelere 1,16 milyar liralık ödenek ayrılan Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü yapacak.

Tamek 2009'u büyüme yılı ilan etti
Tamek Genel Müdürü Haluk Öget, pek çok firma 2009'u küçülme yılı olarak ilan ederken Tamek olarak büyümeye devam edeceklerine inandıklarını belirtti. Öğet, Tamek'in, 2008'de yüzde 8 büyüme sağladığını, bu büyümede altyapı yatırımları ve kapasite artırımlarının etkili olduğunu ifade etti. Öget, "Krizlerin aynı zamanda bir fırsat olabileceğini düşünüyoruz. Tamek, 2009'da gerek üretiminde, tanıtım bütçelerinde gerekse de kadrosunda herhangi bir indirime girmeden bugüne kadar olduğu gibi sağlıklı büyümesini sürdürecek'' dedi.