kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

24.11.2008
Ziraat yüzde 4 faizle gurbetçi parasını çekecek
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, özel bankalara yönelik uyarısı kamu bankalarını harekete geçirdi. Kamu bankaları reel sektöre ne tür kolaylıklar yapabileceğini masaya yatırırken, Merkez Bankası'ndaki gurbetçi paralarının Ziraat Bankası'na aktarılması, Merkez Bankası'nın munzam karşılıkları düşürmesi gündeme geldi. Merkez Bankası'nın gurbetçi parası için uyguladığı faizin dövizde yüzde 1'e gerilemesi nedeniyle Alman bankalarına kaçışı önlemek ve bankaların döviz açığını kapatmak amacıyla Ziraat Bankası daha yüksek faiz verecek. Banka yetkilileri böyle bir düzenleme halinde gurbetçi parasına rahatlıkla yüzde 4 faiz verebileceklerini söylüyor.
Hazal ATEŞ/ANKARA

'İhracatçı talebini karşılamak için 1 milyar $ lazım'
Eximbank Genel Müdürü Ahmet Kılıçoğlu, global kriz nedeniyle kredi musluklarında daralma yaşandığını, likiditede de azalma olduğunu, Eximbank'a olan talebin de arttığını vurguladı. Talepleri karşılayabilmek için Eximbank kaynaklarının artırılması gerektiğini dile getiren Kılıçoğlu, Taleplerin ivedilikle karşılanması için Eximbank'a asgari 1 milyar dolarlık kaynak sağlanması iyi olacaktır. Bu konuda çalışmalar sürüyor'' diye konuştu.

'Fırsatçı olan bankalar bu işyerine giremez'
Küresel finansal krizi gerekçe göstererek bazı bankaların, kullandırdıkları kredileri geri çağırması ya da faiz miktarlarını yükselterek yeniden yapılandırmaya gitmesine İzmir'de esnaf tepki gösterdi. Tarihi Kemeraltı Çarşısı esnafı bazı bankaların bu uygulamalarını, iş yerlerine astıkları "Krizi kendilerine fırsata çeviren bankalar, bu işletmeye giremez'' yazılı afişlerle protesto etmeye başladı.