kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
SAHİLDE BULUNDU ... Kimliği belirsiz hamile kadının cesedi bavul içinde Hereke sahilinde bulunmuştu. Cesedin başı ve bazı parçalarını dalgıçlar sonradan aynı sahilde buldu.

Bavul cinayetini fotoğraflar çözecek

Abbas ÇAKAR - SABAH
25.11.2008
Polis, cesedi denize atılan hamile kadının kimliğini saptamak için fotoğraf rötuşladı. Fotoğraflar yayınlanınca emniyete ihbar yağdı..
Kocaeli'nin Hereke beldesinin Şirinyalı mevkisinde geçtiğimiz hafta sahile vuran bir bavulda, başı, elleri ile ayakları kesilmiş bir kadın cesedi bulundu. Bölgede araştırma yapan dalgıçlar, genç kadının kesilen başı ile kolları ve ayaklarını da denizin içinde buldu. Yapılan incelemede 4 aylık hamile olduğu belirlenen 20'li yaşlardaki kadının kimliğiyle ilgili bir bilgiye ulaşamayan Asayiş Şube Cinayet Büro Ekipleri ve Körfez İlçe Cinayet Büro Ekipleri, tarife uygun herhangi bir kayıp başvurusu da olmayınca, genç kadının kimliğini belirlemek için, robot resim çizmek yerine ilginç bir yola başvurdu.

PHOTOSHOP'LA YARATTILAR
Cumhuriyet savcısından izin alan Kocaeli polisi, cesedin yüz fotoğrafını çekti. Bu yüze bilgisayarda görüntü işleme programı photoshop yardımıyla açık halde göz ekleyen, dudaklarını aslına uygun düzelten ve yüzün suda kaldığı için bozulan kısımlarını da rötuşlayan polis, daha sonra bu görüntüyü yüzü ve başı açık bir kadının vesikalık fotoğrafına monte etti. Ayrıca kadının türbanlı olabileceğini de düşünen polis, yüzü bir de türbanlı bir fotoğrafa monte etti ve iki fotoğrafı da basına dağıttı. İki fotoğrafın gazetelerde yayınlanması üzerine polise ihbar yağmaya başladı.