kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Karadeniz'de kivi bolluğu

Giriş Saati : 25.11.2008 10:27
Güncelleme : 25.11.2008 23:44
Yeni Haber
Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Çakman, Karadeniz bölgesinde adeta kivi bereketi yaşandığını belirterek, yaşanan bolluğun meyvenin fiyatının düşmesine neden olduğunu söyledi.

Çakman yaptığı açıklamada, yaz sonrası etkili olan yağışların ekim alanlarını adeta canlandırdığını, kış sezonuna özgü sebze ve meyvede rekolte rekoru kırılmasının beklendiğini belirtti.

Karadeniz Bölgesi'ndeki kivi üreticileriyle görüştüğünü, mahsulün çok fazla olduğu, ancak alıcı bulunmadığı yönünde bilgi aldığını belirten Çakman, ürün bolluğu yaşanırken vatandaşların bol bol meyve ve sebze tüketmesini beklediklerini bildirdi.

Çakman, Karadeniz'de yetiştirilen kivinin Akdeniz Bölgesi'nde yetişene göre içinin daha yeşil ve diri olduğunu anlatarak, ''Kivinin kilosu Karadeniz'de 1 ila 1,25 YTL'ye kadar düştü. Portakal ve mandalinanın ardından vatandaşlar bu yıl kiviyi de ucuza ve bol miktarda yiyebilecek'' dedi.

Kivinin adeta vitamin deposu olduğunu dile getiren Çakman, şunları söyledi:

''Vatandaşlar meyve, sebze ucuzken bol bol yesin. Mandalina, portakal, greyfurt ve kivi bol olacak. C vitamini için mandalina, greyfurt ve portakal, enerji için ise kivi idealdir. Özellikle kivi suyu tüketsinler. Kivi gençlik iksiridir, insanı zinde tutar.''

''ANTALYA'DA TARLA VE SERALAR DOLU''

Mehmet Çakman, kasım ayının sonlarına yaklaşmalarına karşın Antalya bölgesinde tarladan hala ürün alındığını bildirdi.

Antalyalı seracılarla da sık sık bir araya geldiklerini vurgulayan Çakman, ''Yağışlar ve güzel devam eden havalar sayesinde tarlalardan hala ürün alınıyor. Birçok üreticinin hem tarlada hem de serada ürünü bulunuyor. Bu da kışın domates ve biberin de fazla pahalı olmayacağının göstergesi'' diye konuştu.

AA