kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İran'da 3 PKK'lıya idam cezası

Giriş Saati : 25.11.2008 11:10
Güncelleme : 25.11.2008 23:46
Yeni Haber
İran, terör örgütü PKK/PJAK'a yönelik operasyonlarını aralıksız sürdürürken, 3 örgüt mensubu idam cezasına çarptırıldı.

İran ve Suriye'de düzenlenen operasyonlarda 18 örgüt mensubu yakalandı.

Güvenlik birimlerinden alınan bilgiye göre, İran güvenlik güçlerinin Mako kentinde gerçekleştirdikleri operasyonlarda silahlarıyla birlikte yakalanan 3 terör örgütü sorumlusunun yargılanması tamamlandı.

İran Devrim Mahkemesinde yargılanan terör örgütü sorumlularından Fasih Yasamini, Rotsam Arkia ve Fatih Rezazadeh'in ''Terör örgütü PKK/PJAK adına silahlı eylem yapmak, cinayet, silahlı gasp ve teröre başvurmak, adam kaçırmak, bölge halkını tehdit etmek ve İran'ın ulusal güvenliğini tehdit etmek'' suçlarından idamla cezalandırıldıkları kaydedildi.

Bu arada, İran güvenlik güçleri tarafından Saqiz kentinde PKK/PJAK yandaşlarının evlerine düzenlenen operasyonda 12 örgüt mensubu daha silahlarıyla birlikte ele geçirildi. Aynı operasyonlarda, teröristlere yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 19 kişinin de tutuklandığı bildirildi.
İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, geçen Ağustosta Türkiye'ye yaptığı ziyaret öncesinde çeşitli televizyon kanallarına yaptığı açıklamada, bölge ülkeleri için tehdit oluşturan terör örgütü PKK ve İran'daki uzantısı PJAK'la mücadele etmek için Türkiye, İran, Suriye ve Irak hükümetleri arasında yakın iş birliği olduğunu belirterek, terör örgütü PKK'nın sadece bölge ülkelerini değil, Avrupa ülkelerini de tehdit ettiğine dikkati çekmişti.

SURİYE'DE OPERASYON


Öte yandan, PKK'lı teröristlerin, Halep, Kamışlı, Lazkiye ve Ayn Al Arap bölgelerinde yaşayan Kürtleri haraca bağladıkları ve örgüte kadro temini amacıyla Kürt ailelerin çocuklarını kaçırdıkları yönündeki ihbarları değerlendiren Suriye güvenlik güçleri, terör örgütüne yönelik operasyonlarına devam ediyor.

Terör örgütüne yönelik operasyonda Şükrü Osman'ın (44) liderliğinde hareket eden Abdurrahman Çavuş, Mohammed Şahin, Cihan Mohammed, Abdurrahman İbo, Muhammed Said ve Suphi Mustafa isimli teröristler yakalandı. Teröristler, Halep'teki Müslimiye Cezaevine konuldu.