kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık çalışanlarına eğitim fırsatı

Giriş Saati : 25.11.2008 09:59
Güncelleme : 25.11.2008 23:44
Yeni Haber
Yüksekokul mezunu yaklaşık 50 bin sağlık çalışanına 'lisans tamamlama' imkanı doğuyor. Sağlık Bakanlığı, 2 ya da 3 yıllık yüksekokul bitiren sağlık çalışanlarına, 4 yıllık lisans tamamlama hakkının verilmesi konusunu YÖK ile görüşmeye hazırlanıyor.

Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci sağlık çalışanlarına lisans hakkı verilmesi için Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. M. Safa Kapıcıoğlu'nu ziyaret etti. Ziyarette yaklaşık 50 bin sağlık çalışanının lisans tamamlamak için beklediğini ve bu konuda sendika olarak da uzun mesafe aldıklarını belirten Kahveci, bu hakkın sağlık çalışanlarına bir an önce tanınması gerektiğini söyledi.

Yapılan görüşmede Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof. Dr. M. Safa Kapıcığolu ise, sağlık çalışanlarının eğitim seviyesinin yükselmesini, mali haklarında bir iyileşme olmasını, ebe, hemşire ve sağlık memuru gibi sağlıkla ilgili tüm hizmet kollarının yararlanacağı eğitim programlarının hazırlanarak çalışanların lisans tamamlama hakkına kavuşmalarını kendilerinin de çok arzu ettiklerini belirtti. Konuya ilişkin Eskişehir Anadolu Üniversitesi ile görüşmeleri başlattıklarını kaydeden Sağlık Bakanlığı Sağlık Eğitimi Genel Müdürü Prof.Dr. Kapıcıoğlu, Bakanlık olarak ilerleyen günlerde YÖK'le de konuyu görüşerek çalışanların bu hakka kavuşmasını sağlayacaklarını bildirdi.

ANKA