kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Kasım 2008, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kiracıları aidatlar yakacak

Giriş Saati : 25.11.2008 09:47
Güncelleme : 25.11.2008 23:44
Yeni Haber
Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, doğalgaz ve elektriğe yapılan zamların apartman aidatlarını da yükselttiğini söyledi.

Taşçı, kiracıların ödediği kiranın yarısı kadar aidat parası vermek zorunda kalacağını belirterek "Kiracılar evin bedelinden önce aidat parasını ve soba bacasının yerinin sorar hale geldi" dedi.

Doğalgaza ve elektriğe yapılan zamlar apartman aidatlarının yükselmesine neden oldu. Kiracı kiranın yarısı kadar aidat ödemek durumunda kalırken, ev sahipleri ise evlerinde kiracı durumuna düştü. Ünlü Emlak Müşaviri Salim Taşçı, yaptığı açıklamada, peş peşe yapılan zamlar nedeniyle aidatların da yükseldiğine işaret ederek "Kiracılar evin bedelinden önce aidat parasını ve soba bacasının yerinin sorar hale geldi" dedi. Ev sahiplerinin bu nedenle kendi evlerinde kiracı durumuna düşeceğini kaydeden Taşçı, kiracıların da ödediği kiranın yarısı kadar aidat parası vermek zorunda kalacağını ifade etti.

AİDATLAR 300-700 YTL ARASINDA

Taşçı, 90 metrekarelik evlerin bulunduğu 10-12 dairelik bir apartmanın aidat bedelinin 300-500 YTL'ye kadar yükseldiğini vurgulayarak "Sitelerde ise 40 ile 60 adet daire bulunuyor. Bunların aidatları ise 500 ile 700 YTL arasında değişiyor" dedi. Emeklilerin ise bu durumda ya soğukta oturmak zorunda kalacağını ya da icralık olacağını söyleyen Taşçı, "Bu gidişle ev kirasını, ısınma masraflarını, aidatlarını ödeyemeyen vatandaş komin yaşama geçmek zorunda kalacak. Kaynana kavgaları artacak" dedi. İş yerlerinin de boşalmaya başladığına dikkat çeken Taşçı, mülk sahiplerinin "aidat karşılığı kiraya verebilirsiniz" dediğini de belirtti.

(ANKA)