kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Shufu Li Kamil Eser

Çin'in Henry Ford'u Avrupa'yı Türkiye üzerinden fethedecek

02.11.2008
Çin'in Henry Ford'u olarak tanınan Geely Başkanı Shufu Li, global marka hedefini Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirecek. Geely, Türkiye'de edineceği tecrübe ile Avrupa rüyasını gerçeğe dönüştürmek istiyor..
Çin, küresel krizin tüm dengeleri değiştirdiği dünya otomotivinin geleceğine yön vermeye hazırlanıyor. Ekonomik ve ucuz otomobillerin öne çıktığı günümüzde, Çinli otomotivciler global marka olmak için yeni fırsatlar yakalayacak. 10 yıl önce ilk otomobilini üreten Çin'in tek bağımsız otomotiv firması Geely'in patronu Shufu Li de global marka hedefini Türkiye'nin desteğiyle gerçekleştirmek istiyor. 7 yıl içinde 15 milyar dolar yatırım yapmayı hedefleyen Geely,, Avrupa'ya ilk olarak Türkiye'yle giriyor. Kasım ayında Anadolu Grubu distribütörlüğünde Türkiye'de satılmaya başlanacak ikinci Çinli marka olacak Geely'in patronu Shufu Li, Şangay'da Türk basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

EN GENÇ PATRON
Çin'in Henry Ford'u olarak tanınan ve dünyanın en genç otomotiv patronu olan 46 yaşındaki Li, iş hayatında örnek aldığı Toyota gibi global bir dev olma rüyasının gerçekleşmesinde Türkiye'nin de önemli desteği olacağını söyledi. Avrupa'ya ilk olarak Türkiye pazarıyla giriş yaptıklarını belirten Li, "Türkiye'den ve distribütörümüz Anadolu Grubu'ndan Avrupa pazarıyla ilgili çok şey öğreneceğiz. İş ortağımızın otomotivdeki deneyimlerinden yararlanıp Avrupa pazarına güçlü bir giriş yapmak istiyoruz" dedi. Anadolu Grubu'yla uzun vadeli bir sürece girdiklerini söyleyen Shufu Li, şunları söyledi: "Açıkçası Geely'nin Türkiye'deki durumuna bakarak Avrupa stratejimizi geliştireceğiz. İleride Anadolu Grubu da kabul ederse Avrupa'daki diğer pazarlara da birlikte açılabiliriz. Neden olmasın. Eğer global marka olma yolunda Avrupa'da üretim ihtiyacı çıkarsa da Türkiye bizim için öncelikli adaylarımız arasında olur." Daha şimdiden Anadolu Grubu otomotivdeki üretim ve satış deneyimlerini şimdiden Geely'e aktarmaya başladı. Türk mühendisler, Türkiye'ye için üretim yapıldığı zamanlarda Geely tesislerinde kalite kontrol çalışması yapıyor. Türk müşterilerin ihtiyaçlarına göre otomobillerde değişiklik yapılmasını sağlıyor.