kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
BAKANLAR DA NİKÂHTAYDI Nikâha Tarım Bakanı Mehdi Eker, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de katıldı.

Yüksekova'da bir aşk öyküsü

Metin YÜKSEL YÜKSEKOVA
02.11.2008
Aktütün'de eniştesi şehit olan Sivaslı Zeynep Kökaş ile Yüksekovalı avukat Sinan Yiğit'in nikâhında, Başbakan Erdoğan şahitlik yaptı..
Sivaslı Zeynep Kökaş bundan bir yıl önce Hakkâri Yüksekova'da sağlık memuru olarak çalışan ablası Fatma Erturhan'ı ziyarete gitti. Fatma Erturhan, sıkıntılı bölgede görev yapan Uzman Çavuş Bahattin Erturhan'ın eşiydi. Zeynep Kökaş, Yüksekova'da Pinyaniş aşiretine mensup genç avukat Sinan Yiğit ile tanıştı. Kısa sürede birbirlerine aşık olan gençlerin biri Sivas'ta diğeri 930 kilometre uzaktaki Yüksekova'da oturuyordu. Ama aşkları engel dinlemedi, birbirleriyle mutlu olacaklarını anlamış ve birlikte hayat kurma isteklerini çevrelerine açmışlardı.

BAŞBAKAN UÇAKTA ÖĞRENDİ
Ancak Aktütün'e düşen ateş, iki gencin mutluluğuna da gölge düşürdü. Bahattin Erturhan, 3 Ekim 2008'deki Aktütün baskınında şehit düştü. Şehit uzman çavuşun Sivas'taki cenaze törenine, başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Erturhan ve Kökaş ailesini cenazeden sonra uçağına davet eden Erdoğan, yolculuk sırasında aileyle sohbet ederken Sinan ile Zeynep'in aşkını öğrendi. Başbakan Erdoğan iki gencin aşk hikâyesinden etkilenerek, "Acınız büyük, bizim de acımız büyük. Ancak bu acı mutluluğa gölge düşürmesin, gelin düğününüzü yapalım" dedi. Başbakanın bu ricası üzerine iki aile hızlı bir şekilde düğün hazırlıklarına başladı. Başbakan düğüne katılacağına ve nikah şahidi olacağına söz vermişti, sözünde durdu. Önceki akşam Van'ın gergin saatler yaşadığı dakikalarda genç çifti yalnız bırakmadı ve nikâh şahidi oldu. Başbakan Erdoğan nikâhta "Büyük engelleri aşarak güzel bir yuva kuruyorsunuz. Allah mesut etsin, vatana millete hayırlı nesiller yetiştirin, mutlu olun" dedi. Genç çift bundan sonra yaşamlarına Yüksekova'da devam edecek.
Haberin fotoğrafları