kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ailesi odaya kapattı, nişanlısı tecavüz etti

Giriş Saati : 03.11.2008 16:58
Güncelleme : 03.11.2008 23:25
Yeni Haber
Sivas'ın Suşehri ilçesinde,kendisinden 16 yaş büyük biriyle evlendirilmek istenen 16 yaşındaki kız, cinsel istismarda bulunduğunu iddia ettiği nişanlısı ile buna aracı oldukları ve kendisini darbettiklerini öne sürdüğü ailesinden şikayetçi oldu.

Yalnızbağlar Mahallesi'nde ailesiyle yaşayan 16 yaşındaki N.D. (16) adlı kız, 2 ay önce ailesi tarafından Y.Y. (32) ile nişanlandırıldı. Nişanlandıktan bir ay sonra Y.Y. ile evlenmek istemediğini ailesine ileten N.D'yi, annesi D.D. (40), babası Y.D. (42) ile halası S.S. ikna etmeye çalıştı.

İkna çabalarından sonuç alamayan aile, Y.Y'yi evlerine çağırarak, kızları N.D'yi ikna etmesini istedi. Aile, Y.Y. ile N.D'yi evdeki bir odaya gönderdi. Y.Y'nin burada N.D'ye cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Daha sonra genç kızın annesi, babası ve halasının da N.D'yi darbettikleri öne sürüldü.

AİLESİNDEN VE NİŞANLISINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

N.D. bunun üzerine Suşehri Merkez Karakol Amirliğine gelerek ailesinden ve nişanlısından şikayetçi oldu. Polis ekipleri tarafından genç kızın annesi, babası, halası, nişanlısı ile nişanlısının annesi M.Y. (59) gözaltına aldı.
Polis merkezinde ifadeleri alınan zanlılar, sağlık raporları alındıktan sonra Suşehri Cumhuriyet Savcılığına sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan genç kızın annesi D.D, babası Y.D, halası S.S. ve nişanlısı Y.Y. ''küçük çocuğa cinsel istismar'', ''küçük çocuğa cinsel istismara neden olmak'', ''evlenmek amacıyla çocukları cinsel beraberliğe zorlamak'' ve ''darp'' suçlarından tutuklandı.

Genç kızın nişanlandığı Y.Y'nin annesi M.Y. ise mahkemece serbest bırakıldı. N.D'nin Sivas Sosyal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı kız yetiştirme yurduna gönderileceği öğrenildi.

AA