kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
IRAK DA 'OBAMA'YI BEKLİYOR DPA'nın konuştuğu Iraklılar, Demokrat Parti adayı Barack Obama'nın yarınki seçimlerden zaferle çıkmasını istiyor. Nedeni ise, "Kazanırsam en kısa sürede askerleri geri çekeceğim" demesi.

'Dünyayı değiştireceğim'

BİLGE ESER
02.11.2008
ABD seçim maratonu yarın bitiyor. Adaylar son günlerini rakip eyaletlerde geçirdi. Obama, "Eğer seçilirsem dünyayı değiştireceğim" derken aradaki farkı kapatan McCain ise, "Her şey yeni başlıyor" mesajı verdi..
ABD'de yarın yapılacak başkanlık seçimi öncesi Demokrat Parti adayı Barack Obama, hafta sonunu 2004 seçimlerinde George W. Bush'a oy veren Nevada, Colorado ve Missouri eyaletlerinde geçirdi. Cumartesi günü bu eyaletlerde yoğun bir kampanya yürüten Obama, Cumhuriyetçilere ait bu üç eyaleti alması halinde salı günü sandıkta rakibine önemli bir üstünlük sağlayacak. Dün ise Ohio eyaletindeki mitinge katıldı. Bir çok Hollywood yıldızının da katıldığı Rock starı Bruce Springsteen'ın konserinde onbinlerce kişiye seslendi ve Nevada'da söylediklerini tekrarladı:" Eğer seçilirsem dünyayı değiştireceğim."

SANDIKTA HER ŞEY OLABİLİR
ABC ve CNN'nin anketlerinde Obama rakibi McCain'e karşı 6 puanlık farkını korurken, Zogby'nin son kamuoyu yoklamasında yüzde 48 oy alan McCain ilk kez yüzde 47'de kalan Obama'yı geçti. Bütün bu faktörleri göz önünde bulunduran analistler sandıkta herşeyin olabileceğini belirtiyor. Anketlerde, beyazların yüzde 54'ü McCain derken, yüzde 40'ı Obama'yı tercih ediyor. Siyah seçmenler arasında ise Obama yüzde 93'e varan desteğe sahip. Latin Amerika kökenli seçmenlerin (Hispanikler) de yüzde 65'i Obama'yı destekliyor.

KİLİT EYALET PENSİLVANYA
Seçime bir gün kala aradaki farkı kapatan McCain, dün kampanyasında ağırlığı Virginia ve Pensilvanya eyaletlerine verdi. Son anket sonuçlarından umutlanan McCain, "Yarış daha bitmedi. Her şey yeni başlıyor" mesajı verdi. Stratejistlere göre bu iki eyalet, McCain'in zaferi için olmazsa olmaz durumda.