kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
2. Uluslararası Tekstil Zirvesi’nde (Soldan sağa) Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, Rifat Hisarcıklıoğlu ve Günter Verheugen bir araya geldi.

'Kredi kıt, şimdi işten değil dişten artırma zamanı'

02.11.2008
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, içinde bulunduğumuz dönemde kredi imkânlarının kıt ve maliyetli olacağını belirterek, "Şimdi işten değil dişten artırma zamanı geldi" dedi..
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, "Şimdi işten değil, dişten artırmanın zamanı'' dedi. Hisarcıklıoğlu, Bilecik'in Bozüyük ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası'nca düzenlenen "Dünyada Yaşanan Ekonomik Kriz ve Türkiye'ye Etkileri'' konulu konferansta, küreselleşme ile baş gösteren şişirme fiyat politikalarının artık son bulduğunu belirtti. Krizle beraber paranın değerini bulduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, dünya piyasalarında dolaşan paranın azaldığını, paranın değerinin yükseldiğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu:

KESENİN AĞZI AÇILMAMALI
"Bu dönemde sektörlerimizin borçlanmaya dikkat etmesi gerekli. Mal sattığımız pazarlar bizden ürün almaz oldu. Bu, bazı sektörlerimizin daralmasına neden olacak. Belirtileri otomotiv sektöründe baş göstermiş durumda. Yalnız bu krizin şöyle bir getirisi oldu. Şişirme hammadde fiyatları gerçek değerlerine ve aşağılara çekildi. Örneğin 140 dolara ulaşan ham petrol varil fiyatı şu an 70 dolar seviyelerine gerilemiş durumda. Bu sayede ithal ettiğimiz bazı ürünlerin maliyeti düşmüş olacak ve cari açığımız azalacak.'' Esnaf ve sanayicinin vade ve borçlanmalarını iyi ayarlamaları gerektiğini belirten Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Borçların YTL olmasına dikkat etmeliyiz. İçinde bulunduğumuz dönemde kredi imkanları kıt ve maliyetli olacaktır. Şimdi işten değil dişten artırmanın zamanı'' şeklinde konuştu. Hisarcıklıoğlu, yerel seçimlerle ilgili olarak da "Kesenin ağzı açılmamalı" dedi.