kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Gaziantep’e Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shiego Katsu (ortada) ile giden Bakan Şimşek Sanayi ve Ticaret odalarını da ziyaret etti.

'IMF olmasa da reform yapıp yola devam ederiz'

02.11.2008
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "IMF olsa da olmasa da sağlam bir şekilde reformlar yaparak yolumuza devam edeceğiz'' dedi. Gaziantep programı kapsamında, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şimşek, "IMF olsa da olmasa da sağlam bir şekilde reformlar yaparak yolumuza devam edeceğiz. Yani Türkiye'de ne yapılacaksa biz bunu bu dönemde yapacağız'' diye konuştu. Türkiye için ne doğruysa, Türkiye'nin menfaatine bir şey varsa bunu tepmeyeceklerinin altını çizen Şimşek, küresel krizin Türkiye'ye yansımalarını sınırlayacak, aynı zamanda reform sürecini sağlamlaştıracak her türlü çerçeveye ve programa açık olduklarını söyledi.

IMF'YE ÖNYARGIMIZ YOK
Şimşek, "IMF yokken de reformlar yaptık. Sosyal güvenlik, enerji piyasası reformu yapıldı, istihdam paketi gerçekleştirildi. Ama IMF'nin varlığı Türkiye'nin yararına ise krizin etkilerini sınırlayacaksa, ben her zaman söyledim ona karşı herhangi bir ön yargımız yok. Türkiye için ne doğruysa onu yapacağız'' diye konuştu. Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Shigeo Katsu da "Kaynak aktardığımız ülke sıralamasında Türkiye 4'üncü sırada. Biz Türkiye'ye çok önem veriyoruz'' dedi.

KATSU'DAN KRİZ UYARISI
Katsu, dünyayı etkisi altına alan küresel krizin Türkiye için hem olumlu hem de olumsuz etkilerinin olacağını belirterek "Tüm dünyada etkisini gösteren küresel kriz Türkiye'yi de etkileyecek. Büyüme başka ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de yavaşlayacaktır, bu kesin. Türkiye krizden yalnızca olumsuz değil, olumlu yönde de etkilenecektir. Dünyada enerji fiyatları düşüş eğilimine girmiştir. Enerjide dışa bağımlı olan Türkiye, bu konuda olumlu etkilenecektir" diye konuştu.