kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Soyadım devam etsin diye çocuk sahibi olmuyorum!

02.11.2008
Yağmur Atacan, 25 yaşında baba olmaktan son derece mutlu. Arkadaşlarının, 'Bizden 3-0 öndesin' dediğini söylüyor ve ekliyor: Çocuğum 20 yaşındayken, onunla hayatı paylaşabileceğim. Zaten, sırf soyadım devam etsin diye çocuk sahibi olmuyorum!..
Hem babalık heyecanıyla, hem de gişede iyi hasılat yapan filmiyle çifte mutluluk yaşayan Yağmur Atacan; Pınar Altuğ'la evliliğini, yakında doğacak bebekleriyle ilgili planlarını, nasıl bir baba olmak istediğini Cosmopolitan'a anlattı.

*ÇİFTİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

* 25 yaşında baba olmak erken sayılır mı? Baba olmaya, 'erken ya da geç' diye bakmak doğru değil. Genç baba olacağım için bilakis çok mutluyum. Çünkü çocuk 20 yaşındayken ben onunla hayatı, onun dilinden paylaşabiliyor olacağım. Paylaşım olmazsa, sadece soyadı devam ettirmek için çocuk sahibi olmanın anlamı yok.

* Bu fikre alıştınız mı peki? Dışarıdan bakıldığında 'çocuk' uzak bir fikir gibi gelir. Yaşamadığın bir şeyin nasıl olacağını hayal edemiyorsun. Ama doğuma doğru giden süreç beni yavaş yavaş hazırlıyor. Hazır olmak için herhangi bir şey yapmıyorum, o his kendi kendine gelişiyor.

* Haberi beraber mi aldınız? Tahmin ediyorduk, doktora gittik. Hamile olduğunu öğrendiğimizde Pınar'ın gözleri doldu. Ben durgunlaştım bir anda. Çok iyi hazırlandığımı düşündüğüm bir ana çok hazırlıksız yakalandım. Sonra ailemize söyledik.

VAKTİM OLSA GEZERDİM

* 80 kuşağında '30'a kadar gezer tozarım, asla evlenmem' gibi bir tavır var. Sizde de var mıydı? Pınar'dan önceki ilişkim de beş yıl sürmüştü. Daha da genç olduğum dönemlerde biraz daha hovardaydım, günlük yaşıyordum. Ama sonra değiştim. Hâlâ hovarda olsaydım işime enerjim kalmazdı. Çok zengin biri olsaydım ve çalışmama gerek olmasaydı 30'a kadar gezerdim belki ama yaşantım uzun zamandır böyle değil.

* Hayatınızın çok da fazla değişmediğini mi söylüyorsunuz? Evet. Daha önce de çalışıyordum, para kazanıyordum, hayatımın belli bir standardı vardı. Eskiden de aynı yerlere gidiyordum, aynı insanlarla görüşüyordum. 'Bir gün Pınar'la tanıştım, bütün hayatım değişti ve sudan çıkmış balığa döndüm' gibi bir şey var zannediliyor. Halbuki yok. Magazin beni daha fazla fark etmiş oldu sadece. Karşılarında bu kadar sağlam duracak bir adam beklemiyorlardı. Ters köşe oldular.

* Olgunluğunuz yetişme tarzınızdan mı kaynaklanıyor? Annem ve babamdan gelen bir şans. Aile çok önemli. Mesela hep birlikte yemek yenmesi, masa adabı, paylaşılanlar çok önemli. Bir evde masa düzeni olmazsa, herkes başka şeyin başına oturursa, birbiriyle ilgilenmezse ilişkiler kopar. Çocuk da doğru yetişemez.

'3-0' ÖNDEYİM

* Arkadaşlarınız özeniyor mu baba olacak olmanıza? Evet, kıskanan arkadaşlarım var. 'Adam evlendi bitirdi olayı, çocuğu da yaptı. Biz daha bu işlere başlayamadık, bizden 3-0 öndesin' diyorlar.

* Bebekle birlikte, işlerinize mola vermeyi düşünüyor musunuz? Hayır. Hatta Pınar yeni bir programa başladı. Anne olduktan sonra da hemen dönmeyi planlıyor.

* Bebeğe kim bakacak? Tüm projelerimizde bebek için gerekli düzenin sağlanmasını şart koşuyoruz. Tatile giderken de babaannesinden rica ederiz.

ATATÜRKÇÜ OLSUN


* Nasıl bir çocuk yetiştirmeyi düşünüyorsunuz? Türkiye'de okumalı uzun bir süre. Hayattaki duruşunun belli olacağı döneme kadar anne babasına uzak olmamalı. Beraber yemek yenmeli, beraber tatile gidilmeli, her şey paylaşılmalı. Yetişme süreci boyunca bizim doğrularımızı alması gerekiyor. Ve tabii ki Atatürkçü olmalı.

* Mesleği ne olsun istersiniz? Annesi babası televizyonda olduğu için hayata 1-0 geriden başlayacak bir kere. Herkes onun bu yönde devam etmesini bekleyecek. Ama içinde nasıl bir istek ve kabiliyet varsa o yöne yönlensin.

* Su'yun kardeşleri olacak mı ileride? Tek çocuk taraftarıyız şimdilik!
Haberin fotoğrafları