kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Engellilere "engelsiz salıncak"

Giriş Saati : 03.11.2008 16:43
Güncelleme : 03.11.2008 22:11
Yeni Haber
Bayrampaşa Belediyesi bir ilki daha gerçekleştirerek engelli çocuklar için özel dizayn edilmiş bir salıncak hazırlattı. Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Özürlüler Merkezi önünde yaptırdığı oyun parkına monte ettirdiği salıncak ile Bayrampaşa Belediyesi, engelli çocukların hayalini gerçeğe dönüştürdü.

Bayrampaşa Belediyesi, çocukların en büyük eğlence araçlarından biri olan salıncaklardan engellilerin de faydalanmasına imkan sağladı. Engellilerin tekerlekli sandalyesiyle hiçbir yardım almaksızın kolayca binip-indiği salıncakta; fren sistemi ve desteksiz sallanma aparatı gibi en ince detaylar bile düşünüldü. Engellilerin rahat, güvenli ve yardıma ihtiyaç duymadan kullanabildiği salıncak, ayrıca yüzotuz kilo taşıma kapasitesi ile sadece çocuklara değil, bugüne kadar salıncağa hiç binememiş yetişkinlerin de kullanmasına imkan sağlıyor. Özel olarak tasarlanan salıncağa, Bayrampaşa belediyesi tarafından "Engelsiz Salıncak" adı verildi.

Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Özürlüler Merkezi önündeki parka engelsiz salıncağı monte ederek pilot uygulama başlattıklarını belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; engelli olmak sadece bir özelliktir diyerek herkesin eşit haklara sahip olduğunu vurguladı. Bu nedenledir ki dünyadaki gelişmelerden engelli kardeşlerimizin de faydalanmasını sağlamak bir zorunluluktur diyen Başkan Bürge; Fizik Tedavi Merkezimizden ücretsiz olarak faydalanan engelli kardeşlerimiz, randevu saatlerini beklerken oyun parkında dinleniyor ve salıncağa binerek keyiflerince çocukluklarını yaşıyorlar dedi. Bu güne kadar bir çok ilke imza attıklarını belirten Başkan Bürge; Engelsiz salıncak ile yine bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek kısa zamanda diğer parklara da bu salıncakları yerleştireceklerini söyledi.

Kısa zamanda engellilerin ilgi odağı haline gelen engelsiz salıncağı kullananlar arasında bulunan ve tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamlarını sürdürmek zorunda olan Ayşe Altın, Fatih Karaköseoğlu, Kıymet Balkan ve Yıldız Yılmaz ; bizlere eğlenme hakkı sağlayan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge'ye teşekkür ediyoruz. dediler. Yıldız Yılmaz'a refakat eden annesi Ayşe Hanım ise yaptığı açıklamada; "Kızımı parklara götüremiyordum. Çocukları parklarda eğlenirken seyretmek ona çok ağır geliyor ve psikolojisi bozuluyordu. Ne zaman salıncakta bir çocuk görse gözleri doluyor ve eve döndüğümüzde adeta içine kapanıyor, hiç kimseyle konuşmuyordu. Kızım artık salıncağa binebiliyor, onun yüzünün güldüğünü görmek ise benim için mutlulukların en büyüğüdür. Bu parkta adeta moral depolayan kızımın tedavisi de daha hızlı ilerleyecek. Engellilerin ücretsiz faydalanabileceği bir tedavi merkezi yaptıran, çok önemli bir ayrıntı olan engelsiz salıncağı ile de bizleri her zaman düşündüğünü gösteren Başkan Hüseyin Bürge'ye ve ekibine ne kadar teşekkür etsek azdır." diyerek mutluluğunu dile getirdi.