kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçdaroğlu'ndan yeni belgeler

Giriş Saati : 03.11.2008 14:39
Güncelleme : 03.11.2008 19:37
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Kılıçdaroğlu'ndan yeni belgeler
CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Zahid Akman'la ilgili yeni belgeler açıkladı.

Daha önce Deniz Feneri davasından ceza alan Mehmet Gürhan'ın Zekeriya Karaman'a verdiği vekaletnameyi "biat belgesi" olarak kamuoyunun bilgisine sunduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Akman'ın da Karaman'a tüm ticari işlemlerde kendisini temsil etmek üzere vekaletname verdiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu,

"Zahit Akman'ın gerçek patronu, Kanal 7'nin yöneticisi Zekeriya Karaman'dır. RTÜK Başkanı olan bir kişi, bir televizyon yöneticisi ve sahibine bu denli bir biat belgesi verirse, kendisi RTÜK Başkanı görevini objektif olarak yerine getiremez" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, Rehber Basın Yayın Organizasyon ve Eğitim Tesisleri Limited Şirketi'nin ortakları arasında Zahid Akman'ın da bulunduğunu belirterek, Akman'a, "bu şirketin hala ortağı mısınız? Bu nasıl bir gayrimenkul şirketidir ki televizyon işine bulaşıyor?" sorusunu yöneltti.

ADI ASIL FAİLLERİN ARASINDA SAYILDI

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, adı Deniz Feneri yolsuzluğuna karışan RTÜK Başkanı Zahid Akman'la ilgili yeni belgeler açıkladı. Akman'ın adının Deniz Feneri e. V dolandırıcılığı davasında defalarca geçtiğini ancak RTÜK Başkanlığı görevinden ayrılmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sayın Akman, adının iddianamede geçmesi bir tarafa doğrudan mahkeme başkanı Alman Yargıç tarafından Deniz Feneri davasının Türkiye'deki asıl failleri arasında sayılmıştır. Buna karşın Sayın Akman ısrarla görevini sürdürmüş ve Sayın Başbakanın kendisinin arkasında olduğunu söylemiştir" dedi.

AKMAN DA ZEKERİYA KARAMAN'A BİAT BELGESİ VERDİ

Basın toplantısında Akman'la ilgili iddialarını belgelerle ortaya koyan Kılıçdaroğlu, daha önce Deniz Feneri e. V davasından ceza alan Mehmet Gürhan'ın Kanal 7 yönetici Zekeriya Karaman'a vekaletname verdiğini hatırlatarak Akman'ın da yine Karaman'a, tüm ticari işlemlerde kendisini temsil etmesi, kar payları üzerinde tasarrufta bulunması için vekaletname verdiğini bildirdi. Kılıçdaroğlu, "Yani Akman'ın gerçek patronu Kanal 7'nin yöneticisi Zekeriya Karaman'dır. RTÜK Başkanı olan bir kişi, bir televizyon yöneticisi ve sahibine bu denli bir biat belgesi verirse kendisi RTÜK Başkanı görevini objektif olarak yerine getiremez." diye konuştu.

AKMAN ŞİRKET ORTAĞI

Kılıçdaroğlu, RTÜK Yasası'nın "Yasaklar ve Denetim" başlıklı 9'ncu maddesiyle, RTÜK üyelerinin 3'ncü dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarının radyo ve televizyon hizmetleri alanında faaliyet gösteren şirketlere ortak ya da yönetici olamayacağının hükme bağlandığını söyledi. RTÜK Yasası'ndaki yasağa rağmen, Akman'ın Rehber Basın Yayın Organizasyon ve Eğitim Tesisleri Limited Şirketi isimli bir şirkete ortak olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu,

"Bu şirketin ana sözleşmesine göre şirketin faaliyet konularından birisi şudur; Sesli ve görüntülü video, sinema, televizyon ve reklam film ve paket programları hazırlamak, hazır olanları çoğaltmak, stüdyolar kurmak, her türlü makine vs. yurtiçinden ve yurtdışından temin etmek ve bunların her türlü ticaretini yapmak. Bu şirketin ortaklarından birisi de Aykut Zahid Akman'dır. 3 Ocak 2008 tarihli Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'ne bakıldığında bu gerçek görülecektir. Bu şirketin diğer ortakları ise Sayın Akman'ın biat belgesi verdiği Zekeriya Karaman ve Hasan Hüseyin Ceylan'dır" diye konuştu. Akman'ın 22 Eylül'de yaptığı açıklamada "herhangi bir üretim, alım satım yapan, şirketle ortaklığım yoktur" dediğini de hatırlatan Kılıçdaroğlu, Akman'a "Bu şirketin hala ortağı mısınız? Bu nasıl bir gayrimenkul şirketidir ki televizyon işine bulaşıyor. Kanal 7 yöneticisi ve sahibi Zekeriya Karaman'la aynı şirkette olmanız, sizin yasanın 9'ncu maddesini açıkça ihlal ettiğinizi göstermez mi? Çünkü siz bir televizyon sahibi ile ortaklık kurarak yasada belirtilen "dolaylı dahi olsa televizyon sahipleriyle ortaklık kurulamayacağı' yasağını delmiyor musunuz?" sorularını yöneltti.

AKMAN ADINA SAHTE İMZA ATILDI

Basın toplantısında Ankara 18. Noterliğince düzenlenmiş Akman'a ait bir imza beyannamesini de sunan Kılıçdaroğlu, İstanbul 28'nci Noterliği tarafından 7 Haziran 2004 tarihinde onaylanan Beyaz İletişim Tanıtım Turizm Sanayi ve Limited Şirketi'nin 19 nolu kararında Akman'ın imzasının taklit edildiğini ve imza sahteciliği yapıldığını kaydetti. Akman'ın kendi yerine sahte imza atan kişiler hakkında bugüne kadar Cumhuriyet Başsavcılığı'na herhangi bir suç duyurusunda bulunup bulunmadığını soran Kılıçdaroğlu,

"Bulunmadıysa, bunun gerekçelerini kamuoyuna açıklamak zorundadır. Nasıl bir iş ve çıkar birlikteliği vardır ki sizin adınıza sahne imza atan kişiyi koruyorsunuz. Sahteciliği koruyan ya da göz yuman bir kişi ahlaki değerlerin yücelmesi adına RTÜK Başkanı olabilir mi? Hele hele bir RTÜK Başkanının yasaların kendisine tanıdığı yetkileri koltuğunu korumak için kullanması daha da vahimdir. RTÜK Başkanı o koltukta oturamaz" şeklinde konuştu.

DURMAK YOK YOLMAYA DEVAM


Kılıçdaroğlu, Deniz Feneri yolsuzluğunu araştırırken, "hortumcuların aynı adreste çok sayıda şirket kurdukları ve bir süre sonra bu şirketlerin unvanlarını değiştirerek yollarına devam ettikleri"ni saptadıklarını da ifade ederek "Yani bunlar diyorlar ki "durmak yok yolmaya devam'. Bunu yaparak bir yandan yeni ihalelere yeni şirket isimleriyle girerek izlerini kaybettirmekte, öte yandan da hukuku, yolsuzlukları perdelemek amacıyla kullanmaktadırlar. İkincisi de bu şirketlerin kayıtlarındaki yasadışılıklardır. Bu işler AKP güvencesi altında yapıldığından hiçbir kamu otoritesi bunları denetlememekte, o kadar ki bazı noterleri kendilerine hizmet eder hale getirmektedirler" dedi.

İSTANBUL 28'NCİ NOTERİYLE İLGİLİ İDDİALAR

Kılıçdaroğlu, daha önce İstanbul 10'ncu noteriyle ilgili iddiaların ardından bu kez de İstanbul 28'nci Noteriyle ilgili iddia da bulundu. Beyaz Holding'in farklı tarihlerdeki kararlarının İstanbul 28'nci Noterince karar tarihlerinden önce onaylandığını belirten Kılıçdaroğlu, "İstanbul 28'nci Noterine ilişkin olarak bir hatırlatmada bulunmak isterim. Bu değerli noterimiz şu anda İstanbul 10. noterine ilişkin soruşturmanın da yürütüldüğü Noterler Birliği'nin Başkanıdır" dedi. Kılıçdaroğlu, İstanbul 28'nci Noteriyle ilgili de suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

NEREDE YOLSUZLUK VARSA ÜZERİNE GİDİLSİN

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Mersin Belediye Başkanı hakkındaki iddiaların hatırlatılması üzerine "konuyu bilmiyorum, ancak iktidar var, yargı var. İktidarın önünü kesecek halimiz yok. Nerede yolsuzluk varsa üzerine gidilsin" dedi.

OĞLUM BATERİ PARÇALARI ALMAK İÇİN ÇALIŞTI

Oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'nun 14 yaşında çalışmadığı halde sigortalandığı iddialarının sorulması üzerine de Kılıçdaroğlu, "İlgili firmaya sorun, çalışıp çalışmadığını açıklayacaktır. Benim açıklamam yeterli değil." dedi. Oğluyla ilgili ısrarlı sorular üzerine Kılıçdaroğlu, "Çalıştığı firmaya sorun, engel mi var. Bir yolsuzluk varsa üzerine gidilsin. Benim çocuğum bir firmada çalışmış ve sigortası yapılmış. Oğlunun çalışarak aldığı ilk şey de baterinin bazı parçaları. Biz bateriye karşıydık, o da alacağım dedi ve aldı" diye konuştu.

(ANKA)