kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Kasım 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şirket Haberleri

02.11.2008
Hedef 45 milyon dolarlık ihracat
TÜRK gıda sektöründe 1928'den beri faaliyet gösteren Ulukartal Ailesi, makarna sektöründe Kartal ve Pastavilla markalarının ardından zeytinyağı üretiminde de hedef büyüttü. İzmir Torbalı'da yaptıkları üretimle 2008 yılını 10 milyon dolar ihracatla kapatmaya hazırlanan firma 2009 yılında 45 milyıon dolarlık ihracat hedefliyor. Firmanın genel müdürü Cemali Kırmızıoğlu, "Toplam ciromuzun yüzde 85'ini Amerika, Kanada, İspanya, İtalya, Rusya ve Çin'e yaptığımız ihracat ile gerçekleştirsek iç pazarda payımız yüzde 16" diyor.

Ödeme talimatı veren kiracıya kolaylık

MALİYE Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda 1 Kasım 2008 tarihinden itibaren kiracılar 500 YTL'yi aşan kiralarını artık banka hesabına yatırmak zorunda. Bu zorunluluktan yola çıkan Türk Ekonomi Bankası (TEB), kira ödemeleri için TEB'e düzenli ödeme talimatı verenlere özel imkanlar içeren "Kiracı Paketi"ni çıkardı. Paket kapsamında müşteri hesap işletim ücreti ödemiyor, kira bedellerini ücretsiz olarak havale veya EFT yapabiliyor, ücretsiz e-ekstre alıyor. Ayrıca kira ödemelerine özel geliştirilen "Kredili Mevduat Hesabı" (Kiracı KMH) ile ödeme gününde hesabında yeterli para bulunmayan müşterilerinin eksik kalan tutarını tamamlayarak kiranın zamanında ödenmesini sağlıyor.

Bonus Romanya'da en yenilikçi kart seçildi
ROMANYA'DA faaliyet gösteren Garanti Bank Int. tarafından hizmete sunulan, Romanya'nın ilk çipli ve çok markalı kredi kartı Bonus Card, "Yılın En Yenilikçi Kartı" seçildi. Kasım 2007'de Romanya'da kullanıma sunulan Bonus Card ayrıca, müşterilerine www.bonus.ro adresinden sunduğu hizmetler nedeniyle, "Web Sitesi Geliştirmede Üstün Başarı" ödülünün de sahibi oldu. Bonus Card, Web Pazarlama Derneği (Web Marketing Association) tarafından 96 sektörde dağıtılan ödüller kapsamında, bankacılık ve finans alanında birinciliği elde etmiş oldu.

Fransızlar meyve salatasını sevdi
FRANSIZ ortaklığında Türkiye'de ilk kez Adana'da Özler Tarım'ın önderliğinde kurulan meyve salatası fabrikasının yıllık cirosu 8 milyon avroya ulaştı. Fransız pazarına ''Tadım'' markasıyla giren firma, iki yıla kadar Türkiye'deki marketlere de ürün hazırlamayı planlıyor. Özler Tarım Yönetim Kurulu Üyesi Özbek Özler, meyve salatasının yeni bir sektör olmasına rağmen hedeflerinin tuttuğunu bildirdi.

Budget ve THY'den kazançlı işbirliği
ARAÇ kiralama firması Budget, kasım ayı itibariyle Türk Hava Yolları'nın Miles&Smiles programına katıldı. Bu işbirliği çerçevesinde, Miles&Smiles üyeleri, yıl boyunca Budget'tan yapacakları araç kiralamalarında fiyat indirimlerinden yararlanma şansı hem de 500 Bonus mil kazanacaklar.