kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sıfır faizli krediye yoğun ilgi

Giriş Saati : 27.09.2008 12:37
Güncelleme : 27.09.2008 19:52
Yeni Haber
Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın KOSGEB aracılığıyla kullandırmaya başladığı sıfır faizli krediye imalatçı esnaf ve sanatkar yoğun ilgi gösterdi. 6 bin 350 esnaf ve sanatkarın başvurduğu sıfır faizli krediden 5 bin esnaf yararlanıyor.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyon'u (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın KOSGEB aracılığı ile kullandırmaya başladığı sıfır faizli krediye imalatçı esnaf ve sanatkar yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, 6 bin 350 esnaf ve sanatkarın başvurduğu sıfır faizli kredinden 5 bin esnaf yararlandığını söyledi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, imalatçı esnaf ve sanatkara verilen sıfır faizli kredinin esnafı rahatlattığını belirterek, bu desteğin genişletilmesini istedi. İmalatçı esnaf ve sanatkara sıfır faizli kredi desteği başvurularının 20 Ağustos'ta başladığını anımsatan Palandöken, başvuruların geçtiğimiz günlerde sona erdiğini kaydetti. Palandöken, 6 bin 350 imalatçı esnaf ve sanatkarın destekten yararlanmak için başvuru yaptığı ancak bu destekten sadece 5 bin esnafın yaralanabileceğini söyledi. Bin 350 esnafın da yedek listesine alındığını dile getiren Palandöken, desteklerin ödenmeye başlandığını kaydetti.

"KREDİNİN ÜST LİMİTİ 25 BİN YTL"

Palandöken, şöyle devam etti:

"Destek kapsamında esnaf ve sanatkara 125 milyon YTL'lik kredi alınmıştı. Kredinin üst limiti 25 bin YTL olarak belirlenmişti. İmalatçı esnaf ve sanatkar kadın girişimcilere ise işletme başına 30 bin YTL kredi kullandırılıyor. Kredinin vadesi ilk altı ay ödemesiz, geri kalan da üç ayda eşit taksitler halinde ödenmek şartıyla 18 ay olarak tespit edilmişti. 125 milyon YTL'lik kaynağın yüzde 25'i Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde, yüzde 25'i diğer kalkınma öncelikli yörelerde, yüzde 50'si de diğer bölgelerde kullandırılıyor."

(ANKA)