kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Antalya Havalimanı'nda yolsuzluk iddiası

Giriş Saati : 27.09.2008 12:40
Güncelleme : 27.09.2008 22:16
Yeni Haber
Antalya Havalimanı'ndaki VIP ve CIP salonlarından giriş yapan yolculardan alınması gereken ücreti inisiyatif kullanarak aldırmadığı ve kurumu 50 bin dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle hakkında DHMİ tarafından soruşturma başlatılan ve görev yeri değiştirilen Başmüdür Osman Serdar, Danıştaya açtığı davayı kazanarak görevine döndü.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) Antalya Bölge Başmüdürü Osman Serdar, 1 Ocak 2005 ile 7 Aralık 2005 tarihleri arasında Antalya Havalimanı VIP ve CIP salonlarından giriş yapan yolculardan alınması gereken ücreti inisiyatif kullanarak aldırmadığı ve kurumu 50 bin dolar zarara uğrattığı gerekçesiyle, ''Görevi kötüye kullanma'' iddiasıyla Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında açılan soruşturma sonucunda görevinden uzaklaştırılmıştı.

Başmüdür Serdar da yürütmenin durdurulması talebiyle Ankara 4. İdare Mahkemesine açtığı davanın reddedilmesi üzerine kararı temyize götürdü. Danıştay 12. Dairesi tarafından yapılan inceleme sonucunda, yapılan uygulamanın talimatlara uygun olduğu ve herhangi bir yolsuzluk yapılmadığı belirlendi. Bu karar sonunda Osman Serdar görevine döndü.

Antalya 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam eden dava kapsamında ise mahkeme heyetinin Osman Serdar hakkında istediği bilirkişi raporu mahkemeye sunuldu.

Serdar'ın Avukatı Habip Akhan, müvekkili hakkında ileri sürülen iddiaların, mahkemeye sunulan bilirkişi raporuyla da çürütüldüğünü belirtti. Akhan, rapora göre Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğü talimatlarına göre VIP ve CIP yolcu giriş ve çıkış ücretlerinin tahsilatlarına nöbetçi hasılat memurlarının, onlar olmadıkları zaman ise nöbetçi meydan müdürlerinin yetkili olduklarının tespit edildiğini kaydetti.

Dava konusu dönemde Antalya Havalimanı VIP salonundan resmi 261, ücretsiz 135 ve ücretli 2 kişi olmak üzere toplam 398 yabancı kişinin geçiş yaptığını ve ücretli olan 2 kişinin de tahsilatlarının yapıldığının belirlendiğine dikkati çeken Akhan, Başmüdür Osman Serdar'ın kurumu gelir kaybına uğratmadığına karar verildiğini kaydetti.