kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

27.09.2008
Perakende satışlarını gıda sürüklüyor
Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Perakende Endeksi sonuçlarına göre, organize perakende ağustosta büyüdü. Cirolar ağustosta yüzde 3 arttı. Gıda perakendesinde cirolar yüzde 7 yükselirken, gıda dışı perakendede ağustos ayında yüzde 5 ciro düşüşü yaşandı. Gıda dışı perakendede ciro düşüşleri, mağaza sayıları ve fiş sayılarındaki düşüşle birlikte değerlendirildiğinde "mevsimsel" olmadığının ortaya çıktığına, makro ekonomik olumsuzlukların yansımasının ilk işaretlerinin alındığına dikkat çekildi.

Yavaşlama ve seçim ekonomi için riskli
Deloitte Türkiye'nin "Ekonomik Görünüm 2008-Eylül" raporunda, yaklaşmakta olan yerel seçimler ve yavaşlayan ekonomi, önümüzdeki dönem Türkiye ekonomisinin önündeki en önemli riskler olarak görülüyor. Türkiye'nin mevcut ekonomik sarsıntıyı 2001 krizinde olduğu gibi bir kıyamet algısıyla yaşamadığına işaret edilen raporda, buna karşılık sarsıntının, finansman açığının gittikçe büyümesi, finansman kalitesindeki bozulma ve düşük büyüme nedeniyle önümüzdeki dönemde daha belirgin hissedileceği ifade ediliyor.

Yapı Kredi'ye 1 milyar dolarlık sendikasyon
İş Bankası'nın 825 milyon dolarlık sendikasyon kredisini yenilemesinin ardından Yapı ve Kredi Bankası da 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi sağladı. Yapı ve Kredi Bankası'ndan İMKB'ye yapılan açıklamada, uluslararası bankalardan 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi alınması için 10 Eylül'de Genel Müdürlüğün yetkili kılındığı anımsatıldı. Açıklamada, 1 yıl vadeli ve toplam maliyeti libor artı yıllık yüzde 0.75 olan 1 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisinin 25 Eylül'de banka hesabına yansıdığı duyuruldu.

Prestige Mall en iyi merkez için aday
Prestige Mall Alışveriş Merkezi, Ekim ayında İspanya'nın Barselona kentinde düzenlenecek Dünya Mimarlık Festivali'nde, dünyadaki en iyi 10 alışveriş merkezi ile yarışacak. Prestige Mall Alışveriş Merkezi, birçok önemli firmanın "kıyasıya" yarışacağı ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Dünya Mimarlık Festivalinde, Prestige Mall'ın 63 ülkeden 722 firma arasında kendi kategorisinde ilk 11'e girmeye değer görüldü. Uras Dilekçi Architects Mimarlık Ofisi tarafından projelendirilen Prestige Mall, yaklaşık 16 ayda yapıldı.
Haberin fotoğrafları