kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül: "Heybeliada'nın denize indirilmesi gurur verici"

Giriş Saati : 27.09.2008 18:09
Güncelleme : 27.09.2008 20:13
Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİLGEM projesi kapsamında gerçekleştirilen ilk Türk korveti Heybeliada'nın denize indirilmesinin, Türk denizciliği adına gurur duyulacak ve övünülecek bir başarı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül Preveze Deniz Zaferi'nin 470. yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü'nde gerçekleştirilen Gemi Denize İndirme İlk Kaynak törenleri nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a bir mesaj gönderdi. Cumhurbaşkanı Gül mesajında, MİLGEM projesi kapsamında gerçekleştirilen ilk Türk Korveti Heybeliada'nın denize indirilmesinin, Türk denizciliği adına gurur duyulacak bir başarı olduğunu ifade ederek, "Dizaynı ve inşa sorumluluğu Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızca üstlenilen geminin, tamamen milli imkanlarla üretilmesi mutluluğumuzu artıran bir başka husustur" dedi.

Bölgesinin en etkin güçlerinden biri olan Türk Donanmasının bu projelerle caydırıcılığını artırdığını vurgulayan Gül mesajında şunları kaydetti:

"Üç tarafı denizlerle çevrili olan Türkiye önemli jeostratejik konumunun da gereği donanmasını ve ordusunu güçlü tutmak durumundadır. Bölgemizde yaşanan son olaylar da bu düşüncenin haklılığını doğrulamaktadır. Türk ordusu donanımı, disiplini, yüksek görev bilinci, caydırıcı niteliği, modernizasyonu, değişen şartlara adaptasyonu ve hareket kabiliyeti ile dünyanın örnek askeri güçleri arasındadır. Silahlı Kuvvetlerimiz, bünyesindeki tüm unsurlarıyla dünya barışına ve istikrarına değerli katkılar yapmaktadır. Ordumuzla ve donanmamızla gurur duyuyoruz."

ANKA