kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

40 milyar dolarlık yatırım Türkleri Rusya'ya çıkardı

27.09.2008
2014 Soçi Kış Olimpiyatları için açıklanan 40 milyar dolarlık yatırımdan 120 Türk şirketi yüzde 20 pay almayı hedefliyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
40 milyar dolarlık yatırım Türkleri Rusya'ya çıkardı
Türk işadamları gümrüklerde Rusya ile yaşanan sıkıntılı günleri aşmak ve ticareti yeniden ısıtmak için Olympexpo'da boy gösterdi. 2014 Kış Olimpiyatları öncesi, Olympexpo 1'inci Türk Endüstriyel Ürün ve Tasarımları Fuarı, Rusya'nın Krasnodar Federal Bölgesi'nde açıldı. Rusya'nın 2014'e kadar yapacağını açıkladığı 40 milyar dolarlık alt ve üstyapı yatırımlarından 8-10 milyar dolarlık iş almayı hedefleyen Türk firmaların katıldığı fuarı açan Krasnodar Belediye Başkanı Alexander Yurievich Ivanov, "280 mahalleyi yeniden inşa ediyoruz, kapımız ardına kadar açık, gelin hemen yuvarlak masa toplantısı yapalım" dedi. Krasnodar Vali Yardımcısı Tatiana Ivanovna Evsikova da 2007'de Krasnodar ile Türkiye'nin ticaret hacminin 1.3 milyar dolara ulaştığını hatırlattı ve Türk müteahhitleri ve işadamlarıyla işbirliğine özellikle önem verdiklerini söyledi.

'KAPILAR ARDINA KADAR AÇIK'
Evsikova, "Gereğini yapmaya hazırız. Bölgemizin kapıları sizlere ardına kadar açık" diye konuştu. Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Abdullah Köten ise "2007'de 28 milyar dolarlık dış ticaret hacminin 2008'de 40 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. Krasnodar Rusya ile en fazla ticaret yaptığımız bölge" dedi.