kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hannover Fuarı

27.09.2008
İngiliz Arriva için 'Avenue'yu üretti
TEMSA, Avenue adını verdiği yeni şehir içi otobüsü 62. Hannover Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı'nda tanıttı. Temsa Global Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, ürettiği her 100 otobüsün 70'ini ihraç eden bir şirket olarak bu yeni modeli İngiliz yolcu yaşımacılığı şirketi Arriva ile birlikte Portekiz pazarı için geliştirdiklerini bildirdi. Buldurgan, şunları kaydetti: "Arriva'nın 13 ülkede operasyonu var. Önemli bir operatör. Gelecek yıl yurt içi pazarda da hazır olacağız. Önümüzdeki dönemde yurt içi ihalelerde kendimizi göstereceğiz. 12 metrelik büyük şehir içi otobüsümüz yoktu, şimdi var. Avrupa'da güçlü bir markayız böyle bir yapıda Temsa Global'in bu ürün gamında eksiği gidermesi gerekiyordu. Adana'daki hafif kamyon üretimi Adapazarı'na taşıdıktan sonra çıkan boş kapasiteyi Avenue'ye ayıracağız, önümüzdeki yıl hazır olacağız."

"2020'de 10 otobüsten 1'ine imza atacağız"
Otokar 7 metrelik NAVIGO ve 9 metrelik VECTIO otobüslerini Hannover IAA 2008'de sergiledi. Otokar; Litvanya, Polonya, Slovakya, İtalya, İspanya, Hırvatistan ve Sırbistan pazarlarına 7 yeni distribütör ile adım attı. Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, yeni distribütörlük anlaşmalarını şöyle değerlendirdi: "2008'deki otobüs ihracatımız bir önceki seneye kıyasla yüzde 80 düzeyinde arttı. Hedefimiz, 2020'de Avrupa'da her 10 otobüsten birinin Otokar imzasını taşıması. Dünyada 30'a yakın ülkede Otokar otobüsleri kullanılıyor olacak."

Yeni Profi Liner ve Dry Liner'ı sergiledi
Türkiye'de üretim kararı alan Alman üst yapı, ağır kamyon ve treyler firmaları da Hannover fuarında yerini aldı. Scania, Krone ve Meiller markaları, yeni ürün gamlarının tanıtımını yaptı. İsveçli Scania yeni motorlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Katkı maddelerine ihtiyaç duymadan Euro 5 emisyon standartlarına yanıt veren Scania'nın yeni motoru yüksek çevre standartlarını karşılarken, Avrupa'nın önde gelen treyler üreticilerinden ve önümüzdeki yıl Türkiye'de üretime başlayacak olan Krone ise, Yeni Profi Liner, yenilenen Dry Liner ve Dolly Aks serileri ile ilgiyi çekmeyi başardı.

Yeni Actros, Hannover Fuarı'nda '2009 Yılının Kamyonu' seçildi
Mercedes-Benz Actros, Hannover Fuarı'nda, '2009 Yılının Kamyonu' seçildi. Yeni nesil Mercedes-Benz Actros, iyileştirilen güvenlik, konfor, ekonomik ve çevreyle uyumlu kullanım özellellikleri ile bu ödüle layık görüldü. İlk satışa sunulduğu 1996'dan bu yana toplam 600 bin adetin üzerinde satılan Actros yapılan 38 geliştirme ile 3'üncü nesilde daha da iddialı hale geldi. Otomatik Mercedes PowerShift şanzımanının yeni Actros'un seri donanım kapsamına alınmasıyla bu sektörde bir ilke imza atıldı. Yeni Actros konfor açısından da geliştirildi. Şoför kabini içinde yapılan geliştirmelerle ergonomi ve yaşam konforu arttırıldı. Böylece sürücünün uzun süre zinde kalması ve yola daha fazla konsantre olması mümkün olacak. Güvenlik alanında da öncü olan Actros, Classic Safety-Pack ve Top Safety-Pack güvenlik paketleriye satışa sunuluyor. Dış hatlarında yapılan değişikliklerle daha aerodinamik hale gelen, güçlü ve dinamik bir görünüm kazanan Yeni Actros Türkiye'de kasımda satışa sunulacak.
Haberin fotoğrafları