kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özelleştirme İdaresi Talih Kuşu'nu 15 Ekim'e kadar serbest bırakacak

27.09.2008
Özelleştirme İdaresi Başkanı Metin Kilci, yıllardır satılması beklenen Milli Piyango'nun özelleştirme ihalesinin 15 Ekim'e kadar yapılacağını bildirdi..
Metin Kilci, Milli Piyango İdaresi'nin özelleştirme sürecinde gelinen noktayı şöyle anlattı: "Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun kararının tamamlandı. Şa anda Şans Oyunları Lisansının Verilmesi Hakkında Yönetmelik üzerinde çalışmaların devam ediyor. Önümüzdeki hafta içinde yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanacak." Söz konusu özelleştirme için, Rekabet Kurulu'ndaki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini ifade eden Kilci, "Milli Piyango'da, Ekim 15'e kadar ihaleye çıkarız. Büyük ihtimalle 10 yıl süre ile lisans hakkının devri şeklinde ihale süreci gerçekleşecek" dedi. Özelleştirme İdaresi Başkanı Kilci, şeker fabrikalarında özelleştirme sürecini başlattıklarını kaydederek, Kars, Erciş, Ağrı, Muş, Erzurum şeker fabrikalarından oluşan A grubu fabrika portföyünun ihale ilanının çarşamba günü gazetelerde yayımlandığını hatırlattı. "Önümüzdeki bir ay içinde B ve C gruplarını ihaleye çıkarmayı düşünüyoruz'' diyen Kilci, böylece toplam 6 grubun, 3'ünün ekim sonuna kadar ihaleye çıkarılmış olacağını söyledi.

'ISRAR ANLAMLI DEĞİL'
Köprü ve otoyol özelleştirmesiyle ilgili olarak ise Kilci, yasanın ekim ayında bütçe çalışmalarına başlanmadan önce çıkması durumunda, ihale sürecini 2008 içinde başlatabileceklerini söyledi. Kilci, 2009'da gerçekleştirilecek özelleştirmeler ile ilgili olarak, devam eden bir süreç olduğunu kaydederek, imkanın olmadığı bir ortamda özelleştirme yapmakta ısrarlı olmanın çok anlamlı olmadığının altını çizdi. "Şartların olmadığı ortamda ihale açmak sureti ile kamuoyunu meşgul etmek bizim tarzımız değil'' diyen Kilci, dünyadaki krizin Türkiye'deki en belirgin etkisinin, kredi piyasalarındaki daralma olarak ortaya çıkacağını belirtti. Özelleştirme işlemlerinin finansmanın da bir ölçüde etkileneceğini kaydeden Kilci, "Özelleştirmeyi öngördüğümüz sektörler, diğer sektörlerden farklı. Örneğin, elektrik sektörü. Büyük ölçüde reel sektörün özkaynaklarını kullanarak finansmanın söz konusu olduğu bir sektör" dedi.