kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Eylül 2008, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

25 YTL' ye bayramlık

Giriş Saati : 27.09.2008 12:56
Güncelleme : 27.09.2008 19:52
Yeni Haber
Konya'da yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde semt pazarlarına giden yetişkin bir erkek, kumaş pantolon ve ayakkabıya 10'ar, gömleğe ise 5 YTL ödeyerek, 25 YTL'ye bayramı yeni kıyafetlerle karşılayabiliyor. Bayram için ekonomik alışveriş yapmak isteyenlerin uğrak yeri olan Selçuklu Belediyesi Fuar Alanında kurulan semt pazarında, bayram yoğunluğu yaşanıyor.

Hafta başında kurulan ve bayramın ilk gününe kadar açık kalacak semt pazarında, kıyafetten bayramlık şekere ve ayakkabıdan kuru yemişe hatta takıya kadar her şey bulunuyor. Bayram alışverişi için semt pazarını tercih edenler, fiyatları çok iyi bulduklarını, fiyatlar uygun olduğu için buradan alışveriş yapmayı tercih ettiklerini söylediler.

Dar gelirlinin akın ettiği semt pazarında 50 YKr'ye çorap, 5 YTL'den başlayan fiyatlarla gömlek, 10 YTL'ye pantolon ve 40 YTL'ye takım elbiseler alıcı buluyor. Yetişkin bir erkek, kumaş pantolona 10, ayakkabıya 10 ve gömleğe de 5 YTL ödeyerek, 25 YTL ile bayramı yeni kıyafetlerle karşılayabilir.

Anne ve babalar da, 10 YTL ödeyerek alacakları bir çocuk elbisesi ve 5 YTL'ye kadar düşen ayakkabı fiyatları ile bayramda çocuklarını 15 YTL'ye sevindirebilirler. Pazarda, 10 YTL'ye kadar da spor ayakkabı ve kundura bulunuyor. Dünyaca ünlü markaların imitasyon spor ayakkabıları ise 20-30 YTL arasında satılıyor.

Her yıl bayram öncesi düzenli olarak semt pazarında yer açtığını söyleyen Musa Altuntaş, yaptığı açıklamada, satışların oldukça iyi olduğunu söyledi. Hafta sonu çok büyük yoğunluk beklediklerini ifade eden Altuntaş, ''Parasının kıymetini bilenler bizden alışveriş yapıyor. Aynı ürünü piyasanın yarı fiyatına satıyoruz. Dışarıda 30 YTL olan kazağı biz 15 YTL'ye satıyoruz'' diye konuştu.