kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
R. P. Kamarudin

Malezya'nın Ergenekon'u

13.09.2008
Malezya'da geçtiğimiz mart ayında yapılan seçimlerde parlamentodaki ezici çoğunluğunu kaybeden iktidar partisi darbe girişimleri için kullanılan "İç güvenliği tehdit yasası"nı uyguladı. Muhalif milletvekilini ve iki gazeteciyi evinde gözaltına aldı ..
Malezya'da dün muhalefetle iktidar arasındaki kavga iki gazeteci ve bir muhalif milletvekilinin tutuklanmasıyla kızıştı. Darbe girişimi ve ulusal güvenliği tehdit için kullanılan 'İç Güvenlik Yasası' ile muhaliflerin evlerine baskın yapıldı. İlk baskın önceki akşam internet üzerinden iktidara muhalif yayınlar yapan ve bir bakanın "İslam'a hakaret ediyor" dediği gazeteci Raja Kamarudin'in evine yapıldı. Kamarudin evinden apar topar çıkartılarak hapse atıldı.

SAATLARCE SORGULANDI
Saatler sonra bu kez Çince yayın yapan ve etnik çatışmaları körükleyerek iktidarı eleştrimekle suçlanan gazeteci Tan Hoon Cheng evinden zorla çıkarılarak sorgulandı. Saatlerce süren sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

'DEMOKRASI ÇİĞNENİYOR'
Dün sabah ise yüksek ezan sesinden şikâyet etmesiyle tepki çeken kadın vekil Teresa Kok evinin önünde tutuklandı. Yapılan baskınlar muhalefeti ayağa kaldırdı. Ana muhalefet lideri Enver İbrahim "Bu tutuklamalar sindirme ve korku politakasının uygulamasıdır. Demokrasi ve hukuk çiğnenmiştir" diye konuştu. Gözaltına alınan kadın vekil Kok'un Demokratik Hareket Partisi de "Adalet ve hukuk siyasi parti çıkarları için kullanılıyor" şeklinde bir bildiri yayımladı. Bozulan ekonomi, enflasyon ve yolsuzluk iddialarıyla 'İstifa et' baskısı yapılan Başbakan Ahmet Bedevi'nin hükümetinden ise "İçgüvenlik yasası İslam'a hakaret ve ulusal güvenliği tehdit edenler için kullanılmıştır" açıklaması geldi. Mart seçimlerinde parlamentodaki üçte ikilik çoğunluğunu kaybederek ağır bir yenilgi alan iktidar 30 sandalye daha kaybederse iktidardan düşecek. 1987'de sorgusuz gözaltı hakkı tanıyan 'İç güvenlik Yasası' kullanılarak 100 muhalif gazeteci ve politikacı gözaltına alınmıştı.
Haberin fotoğrafları