kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dört yıldızlı sürpriz

13.09.2008
ABD Genelkurmay Başkanı, bugün Türkiye'ye sürpriz bir ziyaret gerçekleştiriyor. Görüşmede ABD'nin Pakistan-Afganistan sınırına ilişkin yeni stratejisinin de gündeme gelmesi bekleniyor..
ABD Genelkurmay Başkanı Oramiral Mullen, sürpriz bir ziyarette bulunmak üzere Türkiye'ye geliyor. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve diğer kuvvet komutanları ile görüşecek olan Mullen'in ajandasında PKK, Kafkaslar, Pakistan-Afganistan sınırına ilişkin yeni stratejiler ve Irak gibi konular var. Göreve başladıktan sonra ikinci kez Türkiye'ye gelecek olan Amiral Mullen, bugün İstanbul'da Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşecek. Mullen yarın da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve diğer komuta kademesi ile bir araya gelecek. Mullen'in temaslarında Irak'taki PKK varlığına yönelik anlık istihbarat paylaşımı mekanizmasının işleyişi ele alınacak. Görüşmelerde ayrıca Güney Osetya krizi ve Kafkaslar'daki gelişmeler de değerlendirilecek. Bu çerçevede Boğazlardan geçen Amerikan gemileri ve Gürcistan'a Karadeniz'den sağlanacak insani yardım masaya yatırılacak.

MUHARİP ASKER İSTENMİŞTİ
ABD Genelkurmay Başkanı, ABD ordusunun Pakistan- Afganistan sınırının her iki tarafını da kapsayan yeni bir strateji oluşturacağını, koalisyon askerlerinin Pakistan'da da operasyon düzenleyeceğini açıklamış, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı, hiçbir dış gücün Pakistan sınırları dahilinde operasyon yapmasına izin verilmeyeceğini söylemişti. Afganistan'da Taliban'a karşı mücadelede zorlanan ABD, Türkiye'den de Afganistan'a operasyonlarda görev yapacak muharip güç göndermesi talebinde bulunmuştu. Ancak, Türkiye bu konuda henüz yanıt vermedi. Görüşmelerde bu konunun da gündeme gelebileceği belirtiliyor.