kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

'Ah bu parasızlığın gözü kör olsun!'

MEHMET ÇALIŞKAN - MAGAZİN
12.09.2008
'Robinson Crusoe&Cuma', 'Brukan-Göç', 'Kahraman Şerif' ve 'Derinsu' filmleri yeterli para bulunmadığı için bir türlü çekilemiyor ..
Türk Sineması tam anlamıyla parlak bir dönem geçirirken Yeşilçam Sokağı'nda çekilen son filmin adı, "Ah bu parasızlığın gözü kör olsun!" Son 5 yıldır Türk filmleri gerek sayı bakımından gerekse gişede elde ettikleri başarı bakımından tarihinin en parlak dönemlerinden birini yaşarken, bir tarafta da yüksek maliyetleri nedeniyle bir türlü çekilemeyen filmler bulunuyor.

BÜTÇELER YÜKSEK
Senaryoları ve oyuncu kadroları hazır olan bu filmlerin bir türlü çekilememesinin nedeni prodüksiyonlarının çok pahalı olması. Yüksek bütçeleri nedeniyle senaryoları yapımcıların kasasında bekleyen filmler arasında en pahalısı 20 milyon dolarlık bütçesiyle 'Derinsu'...

'Brukan-Göç'

Yapımcı Kasım Gültekin bu filmde, Sean Connery ve Sophia Loren'e rol vereceğini açıklamış, bütçeyi de 20 milyon dolar olarak belirlemişti. Brukan Aşireti'nin 1609 yılındaki büyük göçleri sırasında yaşanan bir aşk hikayesini konu alan filmde Sean Connery, Brukan Aşireti'nin lideri Şemdin Reis'i; Sophia Loren ise eşi Fatma Hanım'ı canlandıracaktı. Müslüm Gürses de kadrodaydı. (20 milyon $)

Kahraman Şerif'
1850'li yıllarda Padişah Abdülmecit'in Amerika Birleşik Devletleri'ne hediye ettiği üç bakıcının oradaki yaşantıları 'Kahraman Şerif' adıyla sinemaya aktarılacaktı. Yapımcılar; Şahin Alpaslan ile Cengiz Keten, filmin çekim mekanlarını belirlemek için Amerika'ya gitti. Haluk Bilginer ile Peker Açıkalın'ın rol alacağı bu film, yüksek bütçesi nedeniyle rafa kalkanlar arasında... (8 milyon $)

'Derinsu'
Büyük heyecan uyandıran projelerden biri de 'Derinsu' olmuştu. Film ilk kez 1996'da Erkan Özveren ile gündeme gelmişti. Özveren, 'Dumlupınar-Çelik Mezar' adlı filmde Dumlupınar Denizaltısı'nda şehit düşen 81 denizcinin dramlarını beyazperdeye aktaracaktı. Sonrasında Dumlupınar'ın mürettebat hikayesi için Murat Akdilek ile Ömer Faruk Sorak devreye girdi. Akdilek ile Sorak, önce bir kitapçık bastırdı ardından da bir tanıtım filmi çekti. 'Derinsu' adı verilen 15 milyon dolarlık projede Haluk Bilginer ve Yasemin Dalkılıç rol alacaktı. (15 milyon $)

Robinson Crusoe&Cuma'
Daniel Defoe'nin ünlü romanı 'Robinson Crusoe', Sinan Çetin tarafından sinema filmi olarak çekilecekti. İbrahim Tatlıses'in 18 yıllık aradan sonra bir sinema filmi için kamera karşısına geçmesinin planlandığı 'Robinson Crusoe&Cuma'nın ilham kaynağı Leman Dergisi'ndeki Gürcan Yurt'un 'Robinson Cruose& Cuma' çizgileri olmuştu. Filmde ıssız bir adada hayatta kalma mücadelesi veren Robinson'u Crusoe'yi İbrahim Tatlıses, Cuma'yı ise Şafak Sezer canlandıracaktı. Issız adada başlarına gelenleri Robinson Crusoe bir İngiliz gibi, Cuma ise Türk gibi düşünerek halletmeye çalışacak, ortaya bir komedi filmi çıkacaktı. (5 milyon $)
Haberin fotoğrafları