kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan, partisinin Beyoğlu ilçe kongresinin ardından Kasımpaşa’ya gitti. Erdoğan, Kaptanpaşa mahallesinde çocukları oyuncak dağıtarak sevindirdi. Fotoğraf: Umut TÜTÜNCÜ

Üçüncü köprüye 'istemezük' diye karşı çıkan sol zihniyet

14.09.2008
Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin Beyoğlu İlçe Teşkilatı Kongresi'nde, İstanbul trafiğini rahatlatmak amacıyla yapılacak 3. köprü projesinin gerekliliğini vurgulayarak, muhalefetin projeye "istemezük" diye tepki gösterdiğini söyledi. Erdoğan, İstanbul'da toplu taşımaya ağırlık vermeye çalıştıklarını kaydettiği konuşmasında şunları söyledi:

TÜP GEÇİDE DE AYNISINI SÖYLEDİLER
"2010-2011'de Marmaray bitecek. Yeni bir ihaleyi daha yaptık. Onun biraz daha güneyinden, yine denizin altından ayrıca otomobil tüpünü başlatıyoruz. Otomobiller için de Ahırkapı'dan gelip, Haydarpaşa'nın arka planında o bölgeden çıkacak şekilde bir otomobil tüpü olacak. Büyük, ağır tonajlı araçları da 3'üncü köprü olarak yapacağımız daha kuzeydeki köprüye taşıyalım diyoruz. Daha şimdiden ona da karşı çıkmaya başladılar. 'İstemezük...' Böyle diyorlar. Bunun olması lazım. Bugün buna 'istemezük' diyenler 1'inci köprüye de, 2'nci köprüye de aynısını söylediler. Bunlar tüp geçide de aynısını söylediler. Hayırlı bir iş yapıldı mı bu sol zihniyet hep karşısındadır. Hiç yanında olmaz." Metrobüsün Avcılar'dan Zincirlikuyu'ya kadar geldiğini anımsatan Erdoğan, "Başkanımız sistemi çalıştırdı. Kendisini tebrik ediyorum. Ama bazı eksikler var. Onlar da bittiği zaman çok daha şık olacak" dedi.