kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ramazanda Müslümanlara İftar 'jestleri'

13.09.2008
Papa'dan Türklere ramazan kutlaması
Fransa ziyaretinin ilk gününde laiklik tartışmalarına neden olan Papa 16'ncı Benedict şerefine verilen yemekte Fransa İslam Konseyi başkanı Haydar Demiryürek'in elini sıkarak Müslümanların ramazan ayını kutladı. 8 Müslüman liderin ellerini, tek tek iki eliyle samimi bir şekilde tutması dikkat çekti. Papa, Türk temsilcisi Demiryürek'le de kısa süre sohbet etti. Davete katılan ülkenin Müslüman Adalet Bakanı Rachida Dati ise laiklik tartışmalarına "Görevim nedeniyle katılıyorum" diye açıklaması yaptı.

Belediye başkanı iftar daveti verdi
Sekiz yıldan beri Amerika'nın Houston kentinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Başkanlık İftarı" için Houston Belediye Başkan Yardımcısı Adrian Garcia bir günlüğüne oruç tuttu. 500 Müslüman'ın katıldığı iftar yemeğine Belediye Başkanı Bill White konuşmasına "Esselamün Aleyküm" diye başlayarak, davetlilere teşekkür etti. İftar sonrası belediye bahçesindeki havuzun çevresinde oluşturulan geçici açık hava mescidinde tüm Müslümanların birlikte kıldığı akşam namazı ile program bitti.

Bin Ladin'in oğlu 'barışa' oruç açtı
Usame Bin Ladin'in oğlu Ömer Bin Ladin 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde "Barış için İftar" yemeği verdi. Oğul Bin Ladin Mısır'da piramitlerin yakınında çiftliğinde, babasının üstlendiğini 11 Eylül saldırısının yıl dönümünde barış için büyük bir iftar yemeğe ortaya çıktı. İngiliz eşi Zeyna ile verdikleri davette "Sadece barış için burada toplanıyoruz" dedikleri belirtildi. İftar boyunca siyasetin konuşulmasına izin vermeyen oğul bin Ladin 11 Eylül ve şiddete karşı açıklamalarıyla dikkat çekmişti.

İlkokullarda 'oruç tutma' tartışması
Daha önce karikatür kriziyle tüm dikkatleri üzerine çeken Danimarka'yı şimdi de oruç krizi sardı... Ülkenin Odense şehrindeki Çocukları ve Gençleri Koruma Kurumu oruç tutan öğrencileri okula almamak için kolları sıvadı. Aç karnına derse konsantre olamayacaklarını öne süren kurum ramazan ayında çocukların derse alınmamalarını istiyor. Ailelerin çocuklarını yemeksiz derse konsantre olamayacakları konusunda uyarmaları gerektiğini söyleyen kurum başkanı Jane Jegind "Çocukların aç karnına dersi anlayabilmeleri çok zor. Bu kabul edilebilecek bir davranış değil" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları