kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bu fotoğraf Teksas eyaletinde çekildi. Ike kasırgası önüne kattığı her şeyi silip süpürüyor. (Fotoğraf: AP)

Hızı 180 kilometre dalga boyu 7 metre

DIŞ HABERLER
14.09.2008
'50 yılın en büyüğü' olarak adlandırılan Ike kasırgası Teksas eyaletinin içlerine doğru ilerliyor. En büyük korku, şimdilik hızı 180 km olan kasırganın şiddetini daha da artırması..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hızı 180 kilometre dalga boyu 7 metre
Son 50 yılın en büyük kasırgası olarak gösterilen Ike, ABD'de Teksas eyaletinin Meksika Körfezi kıyılarını 180 kilometre hız ve yedi metreye ulaşan dalgalarla vurmaya başladı. 'Canavar' adı verilen Ike'ın hızının düşmemesi durumunda, üç yıl önce New Orleans'ın yüzde seksenini sular altında bırakan ve bin 600 kişinin ölümüne yol açan Katrina kasırgasından daha etkili olacağı belirtiliyor. Bir haftadır korkuyla beklenen kasırga, dün ilk olarak 2. kategori seviyesinde (saatte 180 kilometre hızla) Teksas'ın 57 bin nüfuslu Galveston kentini vurdu. 100 bin ev sular altında kaldı. Houston ve Dallas kentleri de tehdit altında. Bölgede şu ana kadar 3 milyon kişinin elektriksiz kaldığı duyuruldu.

POLİS DOLAŞIYOR
Galveston'da yedi metreye ulaşan dalgalar yer yer, kenti sulardan korumak için inşa edilen 10 metrelik setleri bile aştı. Sahil güvenlik ekipleri kıyıda kaybolduğu ileri sürülen 19 yaşındaki bir genci arama çalışmalarını durdururken, 22 yolcusu kurtarılan bir vapur dev dalgaların merhametine terk edildi. Sokak sokak dolaşan polis ve itfaiyeciler, insanları tehlike bölgesinden uzaklaştırmaya çalışıyor. Kasırga nedeniyle Meksika Körfezi ve Houston'daki 17 rafineride meydana gelen zararlardan dolayı üretimin durduğu bildirildi.

KASIRGA MERHAMETİ!
Ancak bütün ikazlara karşın evlerini terk etmeyenler de var. 75 yaşındaki William Steally bunlardan biri. Fox News'a konuşan Steally, "Eşim ve ben kasırganın merhametine güveniyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları