kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
14 Eylül 2008, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
350 YOLCU VARDI Yük ve yolcu trenlerinin çarpışması sonucu ortaya çıkan manzara korkunçtu. Yolcu treninde 350 kişinin bulunduğu bildirildi. Bu yüzden ölü ve yaralı sayısının artmasından korkuluyor.

ABD'de 2 tren çarpıştı: 18 ölü

DIŞ HABERLER
14.09.2008
Los Angeles'ta yolcu ve yük trenleri çarpıştı. Sinyalizasyon hatasından şüphenilen kazada 18 kişi öldü, 100'den fazla da yaralı var. Ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor..
ABD'nin Los Angeles kentinin Chatswort bölgesindeki San Fernando vadisinde bir yolcu treniyle bir yük treninin çarpışması sonucu ilk belirlemelere göre 18 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı. Yaralılardan 87'sinin durumunun kritik olduğu, geri kalanların kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı belirtildi. Çarpışmadan sonra Metrolink adlı yolcu treninin lokomotifi raydan çıkarak devrildi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten yetkililer, yolcu treninde 350 kadar yolcu bulunduğunu vurgulayarak, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini kaydetti.

ALTI ALEV ALDI
Kazanın ardından tren enkazının alt kısmı alev aldı. Enkaz altında çıkan yangını söndüren itfaiye görevlileri, yaklaşık iki saat süren bir çabanın ardından, yolcu treninin bir vagonunun enkazında mahsur kalmış kişilerin tamamını kurtardı. ABD basını kazanın sinyalizasyon hatasından kaynaklamış olabileceğini belirtiyor. Demiryolları sözcüsü, "Kazanın nedenini henüz bilmiyoruz. Ancak iki trenin aynı zamanda aynı hatta olmamaları gerekiyordu" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları