kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ellerdeki elektriklenmeyi hafife almayın

Giriş Saati : 12.09.2008 17:01
Güncelleme : 12.09.2008 20:55
Yeni Haber
Halk arasında beyincik sarkması olarak bilinen 'Chiari Hastalığı' tedavi dilmezse önemli sağlık sorunları ortaya çıkabileceği bildirildi.

Uzmanlar, öksürürken, hapşırırken ense kökünde ağrı veya ellerde, kollarda uyuşma ve elektriklenme gibi şikayetleri olan vatandaşların doktora gitmelerini tavsiye ediyor.

Özel Tekden Hastanesi Beyin Cerrahisi'den Dr. Cüneyt Göçmez, aşağıya doğru sarkan beyinciğin omuriliği sıkıştırması sonucu beyin omurilik sıvısının dolaşımın bozulduğuna işaret etti.

Dr. Göçmez, omurilikte ve hatta beyinde su toplanması meydana gelebileceğini anlatarak, "Bu, hastalığa yakalanan kişilerin sinirlerinde ciddi tahribatlar oluşur. Hastalar, doktora, başın arka kısmında ağrı, öksürükte ve hapşırmada baş arkasında ağrı, kollarda uyuşma ve karıncalanma, omuz başlarında ağrı, ense, eller ve kollarda elektriklenme gibi şikayetler ile başvururlar." dedi.

İlaç tedavisinin mümkün olmadığı bu hastalıkta cerrahi müdahalenin şart olduğunu ifade eden Göçmez, şu bilgileri verdi: "Omuriliğin kafatasında sıkıştığı yer cerrahi yöntem ile genişletilir ve kafa tasından alınan zar ile beyin zarı genişletilir. Ameliyat sonrasında 15 günde normal hayatına devam eden hastalarda ciddi düzelmeler olur."

Dr. Cüneyt Göçmez, Chiari (Beyincik Sarkması) hastalığının tedavi edilmezse ciddi rahatsızlıklar doğurabileceği uyarısında bulundu. 'Felçten ölüme kadar hastalığın riski olabilir' diyen Göçmez, "3 ay önce bu şikayetlerle gelen 35 yaşındaki hastaya yapılan ameliyat sonrası çekilen kontrol emarların da, omurilikte su toplanması düzeldi.

Beyin omurilik sıvısı dolaşımının normale geldiği ve hastanın normale döndü. Ayrıca 2 gün önce yine bu ameliyatı yaptığımız 15 yaşındaki bir başka hastada da, başarılı bir cerrahi operasyon geçirdi. En kısa zamanda sağlığına kavuşacaktır." diye konuştu.

(CİHAN)