kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık turu

12.09.2008
Diş fırçalamamak kalp krizine davetiye
İrlanda'nın başkenti Dublin'de düzenlenen Genel Mikrobiyoloji Derneği'nin toplantısında Bristol Üniversitesi'nden Prof. Howard Jenkinson, kalp hastalıklarında diş temizliğinin büyük öneme sahip olduğunu belirtti. İrlanda Cerrahlar Kraliyet Koleji'nden Dr. Steve Kerrigan da "ağzın, muhtemelen vücudun en kirli yeri olduğunu" belirterek, düzenli diş fırçalanmamasının kalp krizi riskini artırdığını vurguladı. Yeni Zelanda Otago Dunedin Üniversitesi'nden Prof. Greg Seymour ise ağzın temiz olmaması nedeniyle atardamar dokusunda birikebilen akyuvarların damar sertliğine yol açabileceğini kaydetti.
DIŞ HABERLER

Meme kanserinde ağrısız teşhis yöntemi
Meme kanseri teşhisinde yararlanılan Kızılötesi Termal Görüntüleme (DITI) erken uyarı sistemi ile radyasyona maruz kalınmadan, ağrısız tarama yapılabildiği belirtildi. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ümit Balcısoy, DITI uygulamasında kişinin hiç bir şekilde radyasyona maruz kalmadığını ve vücuda temas olmadığını kaydetti. Balcısoy, uygulamanın özellikle mamografi çekiminin pek etkili olmadığı 40 yaşın altındaki kadınlar için özellikle yararlı olduğunu kaydetti. DITI sistemi vücudun yapısal farklılıkları yerine ısı farklılıklarını takip etmesi nedeniyle başlangıç aşamasındaki oluşumları tespit edebiliyor.

Okumak, mutlu ve başarılı yapıyor
İngiliz Ulusal Edebiyat Vakfı'nın yaptığı araştırmaya göre, kitap okuyan insan daha mutlu ve başarılı oluyor. Araştırmada kitap okuyan insanların daha kolay ve iyi iş buldukları için daha mutlu oldukları tespit edildi. Ayrıca kitap okuyan insanların daha az sigara içtiği, bu sayede yaşam standartlarının daha yüksek olduğu, kitaplardan edindikleri bilgileri arkadaş sohbetlerinde konuşma fırsatı bularak da mutluluklarının arttığı açıklandı.
DIŞ HABERLER

Kenenin ısırdığı genç tedavi görürken öldü
Malatya'da kenenin ısırdığı bir kişi tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Merkez Temelli mahallesinde yaşayan Ömer Pektaş (32), bir süre önce vücuduna kene yapıştığını fark etti. Kene ısırması sonucu hastaneye başvuran Pektaş'a, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı teşhisi kondu. Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi gören Pektaş, dün yaşam mücadelesini kaybetti.
Tahir ÖZÇELİK / SABAH
Haberin fotoğrafları