kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hızlı kilo kaybı sağlığı tehdit ediyor

Giriş Saati : 12.09.2008 16:56
Güncelleme : 12.09.2008 20:55
Yeni Haber
Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı ile Ege Obez Hasta Derneği'nin ortaklaşa yürüttüğü "Obezite Okulu Eğitim Programı", kapılarını dokuzuncu defa açtı.

İlk olarak 2000 yılında Prof. Dr. Candeğer Yılmaz tarafından başlatılan eğitim ve sağlık programı, bu dönem 61 hastanın katılımıyla 10 hafta devam edecek.

Program süresince obezite, tedavi yolları, çözüm önerileri ve sağlıklı beslenme usülleri gibi konularda bilgi edinecek olan hastalar, uzman doktorların gözetiminde diyet programları uygulayacak. Hastalara, sağlık beslenmenin ve bünyeye göre kilo vermenin püf noktaları anlatılacak.

Günde ikişer saatlik eğitimler verilecek olan Obezite Okulu Eğitim Programı'nın açılış konuşmasını yapan EÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz, hızlı kilo kayıplarının sağlığı tehdit ettiğini vurguladı.

10 haftada kişiye özel diyet programlarının uygulanacağını belirten Prof. Dr. Yılmaz, "Hastalarımıza, 30-40 kilo verdirip gençlik yıllarına döndürme vaadinde bulunmuyoruz. Yapmaya çalıştığımız, beyni kontrol altında tutarak, sağlıkları açısından risk oluşturan fazla kiloları belli bir takvim içinde ortadan kaldırmak ve bunu devamlı hale getirmektir." dedi.

(CİHAN)