kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
12 Eylül 2008, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
16 yaşındaki lise öğrencisi Kıvanç Üler, arkadaşlarıyla şakalaşırken, otelin merdiven korkuluklarından aşağıya düşüp, hayatını kaybetmişti.

'Otelde ölüm'de işletmeci kusurlu

Güngör KARAKUŞ
12.09.2008
Gezi için gittiği Nevşehir Kapadokya'da otel merdivenlerinin boşluğundan düşerek hayatını kaybeden lise öğrencisi Kıvanç Üler'in (16) 4.5 yıldır sonuçlanamayan davasında anne Hülya Çil'in inadı galip geldi.

100 BİN YTL TAZMİNAT
Otel yetkililerinin iki kez itiraz ettiği 100 bin YTL'lik tazminat davasındaki üçüncü ve son bilirkişi raporu geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Rapora göre otel sahibi ve işletmecisi yüzde 75 oranında kusurlu bulunurken, olayda hayatını kaybeden Üler, yüzde 25 kusurlu bulundu. Vefa Lisesi 1'inci sınıf öğrencisi Kıvanç Üler, 18 Mayıs 2004'te okul arkadaşlarıyla birlikte gittiği Kapadokya gezisinde Peri Tower Otel'in 5'inci katında kendisine tıraş köpüğü sıkarak şakalaşmak isteyen bir arkadaşından kaçarken dengesini kaybedip korkulukların üzerinden ikinci kattaki lobiye düşerek hayatını kaybetmişti. Savcılık, otel yetkilileri hakkında tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme neden olmaktan dava açarken, anne Hülya Çil ise merdiven korkuluklarını kısa yapmakla suçladığı otel aleyhine tazminat davası açmıştı. Rapordan ortaya çıkan bir diğer korkunç ihmal ise Üler'in hayatını kaybettiği merdiven boşluğunda korkulukların boyunun aradan 4.5 yıl geçmesine rağmen hâlâ yükseltilmemiş olmasıydı. Bu da raporda suç unsuru olarak yer alıyor.