kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye örnek ülke gösterildi

Giriş Saati : 10.09.2008 11:58
Güncelleme : 10.09.2008 23:53
Yeni Haber
Avrupa Birliği bünyesinde faaliyet gösteren ve merkezi Stockholm'de bulunan Avrupa Bulaşıcı Hastalıklarla Mücadele ve Kontrol Merkezinin bölüm başkanı doktor Denis Coulombier, Türkiye'nin kuş gribiyle ilgili mücadelede "örnek ülke" olarak gösterildiğini söyledi.

Kamu sağlığı güvenliğinin tartışıldığı AB sağlık bakanları toplantısında, A.A muhabirinin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Coulombier, 2006 yılında ortaya çıkan krizde Türkiye'nin "hızlı ve şeffaf" biçimde hareket ettiğini belirterek, AB'de bu alanda yapılan ve yapılacak çalışmalarda Türkiye'nin tecrübesinin büyük önem taşıdığını kaydetti.

Kuş gribi vakası görülmesinin hemen ardından Dünya Sağlık Örgütü ve AB'nin ilgili birimlerinin Türk yetkililer tarafından derhal haberdar edildiğini ve alınacak önlemler konusunda yakın ve etkili işbirliği içine girildiğine belirten Coulombier, "Türkiye'nin tavrını takdirle karşılıyoruz" dedi.

AB dönem başkanı Fransa'nın Angers kentinde 8-9 Eylül toplanan AB sağlık bakanları, kamu sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıklara karşı alınacak önlemleri tartışmıştı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, toplantıların son gününde yaptığı konuşmada, kamu sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıkların çıktığı ülkelerin şeffaf olması ve hızlı davranması kadar, bu ülkelere yapılacak yardımın ve yine bu ülkelere gereksiz yaptırım yapılmamasının da önemli olduğunu vurgulamıştı.

AA