kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Lavrov: "Batı Gürcistan'dan ders almadı"

Giriş Saati : 10.09.2008 19:00
Güncelleme : 10.09.2008 23:53
Yeni Haber
ABD'nin Gürcistan'ın askeri potansiyelini yeniden imar etme çabalarını eleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu faaliyetleri batı ülkelerinin son olaylardan yeterli ders almadığının bir sonucu olarak gördüklerini söyledi.

Lavrov, "Gürcü ordusu sadece ABD tarafından değil, bazı NATO ülkeleri tarafından da desteklenmeye devam ediyor. Gürcistan Güney Osetya'da sivilleri öldürürken bu silahları kullandı." eleştirisi getirdi. Gürcü yönetiminin Güney Osetya ve Abhazya'ya yeniden saldırmayacağı ile ilgili henüz bir garanti de vermediğini kaydeden Lavrov, "Bu Rus barış gücü askerlerinin bölgeden bir ay içinde çekilmesi için ön şart. Biz Tiflis'ten bir şey istedik. Güney Osetya ve Abhazya halklarına saldırmayacağınızı garanti edin. Biz tüm taahhütlerimizi yerine getiriyoruz." dedi.

Avrupa Birliği'nin (AB) Gürcistan'a sağlam bir mesaj vermesi gerektiğini kaydeden Lavrov, "Bundan sonra gerçekleşecek herhangi bir provokasyon AB'ye karşıdır." hatırlatmasında bulundu. ABD'nin Tiflis'e NATO üyeliği vaat ederek olayların bu duruma gelmesine neden olduğuna değinen Rus diplomat, "Kim ne yaptı bir muhasebe yapsın. Yapılan vaatler sorunu nereye getirdi?" dedi.

CİHAN