kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öğretmen atamaları durduruldu

Giriş Saati : 10.09.2008 13:23
Güncelleme : 10.09.2008 14:13
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla özür grupları ve bazı istisnai durumu bulunanlar dışında kalan öğretmenlerin atamalarını yarıyıl tatiline kadar durdurdu.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik imzasıyla valiliklere gönderilen genelgede, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ders etkinliklerinin 8 Eylül 2008 tarihinde başladığı anımsatıldı.

Atamaların yarıyıl tatiline kadar durdurulduğu belirtilen genelgede, ancak ''Öğretmenlerin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği''nin ilgili maddelerinde belirtildiği şekilde sağlık durumu özürü olanlar, özel hayatını etkileyen olumsuz nedenlere bağlı olarak bulunduğu ilde görevini verimli bir biçimde yerine getirme imkanı kalmadığını savcılık veya güvenlik birimlerince düzenlenmiş belge ile belgelendirenler ile terör eylemleri nedeniyle eşi ve yakınları şehit olanların olağanüstü hallere bağlı yer değiştirme işlemlerinin bu karar dışında tutulduğu kaydedildi.
Ayrıca norm kadro fazlası olanların, yaz tatili döneminde özür durumundan dağıtım için il/ilçe emrine verilenlerin ve soruşturmaya dayalı görev yeri değişikliği teklif edilenlerin de atamaların durdurulması kararı kapsamı dışında kalacağı ifade edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Vekili Necmettin Yalçın, yeni eğitim-öğretim yılının başladığına işaret ederek, öğretmen yokluğu nedeniyle derslerin boş geçmesinin önlenmesi için böyle bir düzenlemeye gidildiğini söyledi.

AA