kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Müslümanlara saygılı olun"

Giriş Saati : 10.09.2008 15:24
Güncelleme : 10.09.2008 23:53
Yeni Haber
Kuzey İrlanda'nın en büyük üniversitelerinden Ulster Üniversitesi, Ramazan ayı dolayısıyla üniversite çalışanlarına gönderdiği yazıda, Ramazan ayı boyunca gerek üniversitede olsun gerek kampus dışında oruç tutan Müslümanlara saygılı olmaları gerektiği yönünde uyarıda bulundu. Çalışanlarına Ramazan ayının Müslümanlar için ne anlama geldiğini içeren bir dosya da gönderen üniversite yönetimi, Müslümanlar ile buluşmalarda da ya da davet etmek istediklerinde, onlara ikramda bulunmak için uygun bir vakit belirlemeleri gerektiğini de belirtiyor.

Üniversite yönetiminden Profesör Alistair Adair, James Alain ve Alan Sharp imzalı yazıda, Ramazan ayının Eylül ayı boyunca süreceğini ve bu ayın her yıl günlerinin değiştiği, bunun ise ayın hareketlerine bağlı olarak değiştiğine dikkat çekti. Bu ayın Müslümanlar için yılın en kutsal ayı olduğuna vurgu yapan yazıda, "Bu ay Müslümanlara birkaç zorunluluk getirir. Bu durumda bütün çalışanlarımız eğer Müslümanların bu inancına saygıda bulunmaya dikkat ederlerse çok memnun oluruz. Ayrıca Müslümanlar ile buluşmalarınızda, randevularınızda ya da yemekli parti davetlerinizde bu kişilerin oruçlu olmalarını dikkate almanızı rica ediyoruz. Bu konuda hassas olmanızı bekliyoruz."denildi.

Yazıda ayrıca Ramazan ayını anlatan ve Müslümanlara ne gibi yükümlülükler getirdiğine dair detaylı bir dosya da Üniversite Rektörlüğü tarafından yazıya eklendi.

CİHAN