kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gandhi'nin torunundan Atatürk yorumu

Giriş Saati : 10.09.2008 14:40
Güncelleme : 10.09.2008 23:53
Yeni Haber
Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi'nin torunu Sumitra Gandhi Kulkarni, ''Belki üzerinden 80 yıl gibi bir süre geçti ama ben Atatürk'ün yaptığı devrimleri sizlere baktığımda görebiliyorum. Atatürk gibi bir lideriniz olduğu için sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum'' dedi.

Kulkarni, eşi Gajanan Raghunath Kulkarni ve Swami Vivekananda Yoga Üniversitesinin Uluslararası Koordinatörü N.V. Raghuram ile TED Ankara Koleji'nde öğrencilere konferans verdi.

Kulkarni, Türkiye'ye ilk kez geldiğini ancak hemen birçok dost bulduğunu ifade etti. Türk insanının kendisini ''sevgi yağmuruna tuttuğunu'' belirten Kulkarni, ''O kadar yüce gönüllü insanlarla karşı karşıya geldik ki burada, doğu ile batı kültürünü harmanlayıp daha güzel seviyeleri çıkaracak bir kültür var'' dedi.

Sumitra Gandhi Kulkarni, 8 yaşındayken Atatürk'ün ismini bildiğini, onun ''bir gecede Türkiye'yi ne kadar dönüştürebildiği ile şapka, kılık-kıyafet ve harf devrimleri''nden haberdar olduğunu anlattı.

''Dün Anıtkabir'i ziyaret ettik. Orası bir tapınak değil ama benim gibi insanlara güzel fikirler verecek devrimsel bir mekan'' diyen Kulkarni, Hindistan'ın Gandhi, Türkiye'nin Atatürk gibi büyük bir lidere sahip olduğu için çok şanslı olduğunu vurguladı. Kulkarni,şöyle devam etti:

''Belki üzerinden 80 yıl gibi bir süre geçti ama ben Atatürk'ün yaptığı devrimleri sizlere baktığımda görebiliyorum. Atatürk gibi bir lideriniz olduğu için sizlerin önünde saygıyla eğiliyorum. Hepiniz Atatürk'e saygı ve şükranlarınızı sunmalısınız çünkü sizleri siz yapan o.''

Kulkarni, konuşmasını ''Atatürk ve dedem tanışsalardı, yakın iyi dost olurlardı, bu benim kendi hissiyatım'' diyerek bitirdi.

Swami Vivekananda Yoga Üniversitesinin Uluslararası Koordinatörü Raghuram da yoga felsefesi hakkında bilgi verdi.

AA