kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ABD'de Türk terörist alarmı

Giriş Saati : 10.09.2008 12:58
Güncelleme : 10.09.2008 23:53
Yeni Haber
ABD'de 11 Eylül'den sonra terörle mücadele amacıyla kurulan Anayurt Güvenlik (Homeland Security) Bakanlığı'na bağlı ajanlar, El-Kaide'nin Pakistan'daki kamplarında eğitilen Türk teröristlerin, 11 Eylül'ün 7'inci yıldönümünde ABD'ye sızarak, başta intihar saldırıları olmak üzere düzenleyebilecekleri çeşitli terör eylemlerine karşı alarma geçirildiği öne sürüldü.

ABD'nin ciddi ve muhafazakar yayınlarıyla tanınan internet haber sitesi WorldNetDaily'nin konuyla ilgili verdiği son dakika haberinde, 11 Eylül'ün 7'inci yıldönümüne yaklaşılırken, Anayurt Güvenlik Bakanlığı ajanları, terör örgütü El-Kaide'nin Pakistan'daki kamplarında eğitilmiş ve terör örgütü ile bağlantıları saptanan bazı genç Müslüman Türklerin, ABD'de terörist eylem yapmak amacıyla ülkeye giriş yapmalarına karşı en üst düzeyde alarma geçirildiği iddia edildi. WorldNetDaily haber sitesi haberde kaynak olarak ajanların iç yazışmalarını ve üst düzey kontrterör uzmanlarının konuyla ilgili görüşlerini gösterdi.

Haberde, Anayurt Güvenlik Bakanlığının havaalanlarında bulunan bilgisayar sistemlerinde ise Pakistan'a giriş çıkış yapmış Türk yolcuların ABD'ye giriş yapması halinde takibe alınacağı iddia edildi.

Haberde, Amerikalı istihbaratçıların Pakistan'daki El-Kaide kamplarında son dönemlerde yüzlerce Türk asıllı teröristin Batı'ya karşı intihar saldırıları düzenlemek amacıyla yetiştirildiğinin saptandığı görüşlerine de yer verildi.

ANKA