kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Heyelan minibüsü yuttu

Giriş Saati : 10.09.2008 08:59
Güncelleme : 10.09.2008 13:43
Yeni Haber
Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Ormanlı köyünde sağanak yağışların yol açtığı heyelanda köy minibüsü toprak altında kaldı, 3 köy korucusu öldü, 2 kişi yaralandı.

Siirt Vali Vekili Hamdi Öncü, yaptığı açıklamada, dün gece bölgede sağanak yağışların Şirvan'a bağlı Ormanlı Köyünde heyelana yol açtığını ve köye gelmekte olan bir minibüsün heyelan sonucu toprak altında kaldığını söyledi.

Ormanlı köyündeki vatandaşların yaptığı çalışmalar sonucu minibüsten 3 köy korucusunun cesedinin çıkarıldığını, 2 kişinin de yaralı olarak kurtarıldığını belirten Öncü, ''kayıp bir kişinin bulunması için de arama çalışmaları sürüyor. 2 yaralı Siirt Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı'' dedi.

KİMLİKLER BELİRLENDİ
Heyelan soncu ölen 3 kişinin kimliği de belirlendi. Edinilen bilgiye göre, Şirvan'dan Ormanlı Köyüne dönerken yolda sağanak yağışın ardından yaşanan heyelanda toprak altında kalan minibüste hayatını kaybeden geçici köy korucularının Görgün Akkuş, Arafat Akkuş ve Seyfettin Alayyıldız olduğu belirlendi. Kayıp Nadir Akdoğan'ın bulunması için başlatılan arama çalışmaları sürüyor.

Siirt Vali Vekili Hamdi Öncü ile Şirvan Kaymakamı Mustafa Kutlu, olay yerinde incelemelerde bulunuyor.

Köylüler, ilçeden dönen minibüste toplam 10 geçici köy korucunun bulunduğunu, yağışın ardından meydana gelen heyelanın minibüsü 500 metre sürüklediğini belirterek, ''4 kişi kendi imkanlarıyla kurtulmuştu. Olayı duyunca biz de araçtakileri kurtarmaya gittik. Minibüsten 3 kişinin cesedini çıkardık, 2 kişiyi de yaralı olarak kurtardık'' dediler.

(AA)