kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öğrenci servisi devrildi: 4 ölü

Giriş Saati : 10.09.2008 10:58
Güncelleme : 10.09.2008 16:29
Yeni Haber
İzmir'in Aliağa ilçesinde Kapıkaya köyünden Yenişakran beldesindeki ilköğretim okullarına öğrenci taşıyan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu ilk belirlemelere göre 4 öğrenci öldü, çoğu öğrenci 27 kişi yaralandı.

Kapıkaya'dan öğrenci alan İsmail Tüylüoğlu yönetimindeki 35 NHF 62 plakalı servis aracı, Yenişakran beldesine giderken Köprü mevkisinde yoldan çıkarak dere yatağına uçtu. Kazada, ilk belirlemelere göre 4 öğrenci hayatını kaybetti.

Olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra Aliağa Devlet Hastanesine giden Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, kazada 4 öğrencinin hayatını kaybettiğini, serviste bulunan diğer çocukların yaralı olduğunu bildirdi.

*FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

KAZADA ÖLEN 4 ÖĞRENCİNİN CENAZELERİ TOPRAĞA VERİLDİ

İzmir'in Aliağa ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşınan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu hayatlarını kaybeden 4 öğrencinin cenazeleri Kapukaya ve Karaahmetli köylerinde toprağa verildi.

Kapukaya köyünde İsmail Kepekçi, Recep Kepekçi ve Hidayet Gergin için köy camisinin yanındaki alanda düzenlenen cenaze törenine çocukların aileleri ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, Yeni Şakran Belediye Başkanı Zeki Şen ve köylüler katıldı. Cenazeler, kılınan namazın ardından, köy kabristanında toprağa verildi.

İKİ ÇOCUKLARINI BİRDEN KAYBETTİLER

Kapukaya köyünden Mehmet Ali ve Zahide Kepekçi çifti kazada iki çocuklarını birden kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

Oğulları ilköğretim 3. sınıf öğrencisi İsmail ile 8. sınıf öğrencisi Recep'in köy kabristanında mezarlarının kazılmasına refakat eden acılı baba, ölüm karşısında yapabilecek bir şeyleri bulunmadığını, çaresiz ve üzgün olduklarını ifade etti.

Acılı anne Zahide Kepekçi'yi yakınları yalnız bırakmadı. Hidayet Gergin'in ailesinin de son derece üzgün olduğu gözlendi. AK Parti Aliağa Kadın Kollarından bir heyet de köye gelerek ailelere taziye ziyaretinde bulundu.

KÖYDE ÜZÜNTÜ HAKİM

Çocukların ölüm haberi köyde büyük üzüntüye yol açtı. Tarla ve iş yerlerinde bulunan köylüler işlerini bırakarak hastanelerdeki yaralıları ziyaret etti ve daha sonra ölen çocukların cenaze törenine katıldı.
Köy Muhtarı Ragıp Korkum, köylerinde taşımalı sistemle eğitim yapıldığını belirterek, şu bilgileri verdi:

''Servis aracı 10 yıllık bir araç. Kurallara uygun olduğunu biliyoruz. Yaralı öğrencilerin anlattığına göre köyden çıktıktan 4 kilometre sonra bir çocuk daha alıyor. Bu sırada sürücü çocuklara 'fren boşaldı, frensiz gidiyoruz' diyor. Yol zaten rampa, yokuşu inmeye çalışıyor ve kaza oluyor. Çocuklar bundan sonra bir şey hatırlamıyorlar, dua etmişler.''

Kazada ölen Murat Altanay'ın cenazesi de Karaahmetli köyünde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

ÖLEN ÖĞRENCİLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

İzmir'in Aliağa ilçesinde taşımalı eğitim için öğrenci taşıyan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu meydana gelen kazada ölen 4 öğrencinin kimlikleri belirlendi. Kazada yaralı sayısının 27 olduğu öğrenildi.

Aliağa Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'dan alınan bilgiye göre, Kapıkaya köyünden Yenişakran beldesindeki ilköğretim okullarına taşımalı olarak öğrenci taşıyan servisin kaza yapması sonucu öğrencilerden Murat Altanay, İsmail Kepekçi ve kardeşi Recep Kepekçi olay yerinde, Hidayet Gergin ise kaldırıldığı Aliağa Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti.

Servis aracında biri engelli 28 öğrenciyle iki velinin de bulunduğu, kazada 24 öğrenci ile veliler ve sürücünün de yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan Karşıyaka Devlet Hastanesinde 2, Dr. Behçet Uz Hastanesinde 1, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 2, Menemen Devlet Hastanesinde ise 2 kişinin tedavi altında bulunduğu, Menemen'deki hastaneden bir yaralının İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiği, diğerlerinin Aliağa Devlet Hastanesinde olduğu bildirildi.

Kapıkaya köyünden öğrenci alan İsmail Tüylüoğlu yönetimindeki 35 NHF 62 plakalı servis aracı, Yenişakran beldesine giderken Köprü mevkisinde yoldan çıkarak dere yatağına uçmuş, kazada 4 öğrenci hayatını kaybederken, 24'ü öğrenci toplam 27 kişi yaralanmıştı.

YARALANANLARDAN 10 ÖĞRENCİ İLE ŞOFÖRÜN DURUMLARININ AĞIR OLDUĞU BİLDİRİLDİ

İzmir'in Aliağa ilçesinde taşımalı eğitim kapsamında öğrenci taşınan servis aracının dere yatağına yuvarlanması sonucu yaralananlardan 10 öğrenci ile servis şoförünün durumlarının ağır olduğu bildirildi.

Kazada yaralanan Selda Engel, Ayşe Metinçer, Kübra Çalışkan, Nazmiye Korkom, Burak Arslan, Gülseren Altıntaş, Nurgül Korkom, İshak Semerci, Ersel Arslan, Azize Metinçer, Musa Arslan, Sinan Korkom, Ünal Korkom, Nazan Kedik, Emine Arslan, Serkan Korkom, Emine Korkom ve İrfan Arslan'ın Aliağa Devlet Hastanesine, Hacer Altanay, İsmail Tüylüoğlu ve Müşerref Arslan'ın Menemen Devlet Hastanesine, Fatma Kedik ve Pakize Altanay'ın Karşıyaka Devlet Hastanesine, Ayşe Yılmaz'ın Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, Tuğbanur Yılmaz ile Bekir Arslan'ın da Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldığı belirtildi.

Yaralı öğrencilerden 10'u ile servis şoförü İsmail Tüylüoğlu'nun (45) durumlarının ağır olduğu kaydedildi. Bu arada, daha önce 2 velinin yer aldığı bildirilen araçta yalnızca 1 engelli öğrencinin velisinin bulunduğu belirtildi.

Kapıkaya köyünden öğrenci alan İsmail Tüylüoğlu yönetimindeki 35 NHF 62 plakalı servis aracı, Yenişakran beldesine giderken Köprü mevkisinde yoldan çıkarak dere yatağına yuvarlanmış, kazada 4 öğrenci hayatını kaybederken, 24'ü öğrenci toplam 26 kişi yaralanmıştı.

(AA)