kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Diyetle zayıflamak yerine, yağ aldırdı

ESRA TÜZÜN
10.09.2008
Merkezinde uygulattığı rejim ve spor sayesinde, 30 yıldır vücut ölçülerini koruduğunu savunan Muzaffer Kuşhan'ın, 2005 ve 2008'de yağ aldırdığı ortaya çıktı..
Muzaffer Kuşhan'ın İstanbul Polonezköy'deki zayıflama kampında, pazar günü 19 yaşındaki Dila Kurt'un kalp krizinden yaşamını yitirmesinin yankıları sürüyor. Kampın sağlık merkezi olarak ruhsatının bulunmadığının ve geçen yıl güzellik merkezi ruhsatı için yapılan başvurunun geri çevrildiğinin ortaya çıkmasının ardından, bir çarpıcı nokta daha su yüzüne çıktı. Şu ana kadar yüzlerce kişiyi ağır spor ve 1500 kalorilik sıkı rejim ile zayıflatan ünlü doktorun, kilo vermek için 2 kez liposuction'ı (yağ aldırma) tercih ettiği ortaya çıktı.

'ÖLÇÜLERİM AYNI' DİYORDU
12 yıldır "hiç yaşlanmadığını" savunan Dr. Kuşhan, 30 yıldır da doğru beslenme ve egzersiz sayesinde aynı vücut ölçülerini koruduğunu ve 50 beden elbise giydiğini iddia ediyordu. Ancak İstanbul Cerrahi Hastanesi'nde 2005 yılında liposuction, 2008 yazında ise "liposhaping" operasyonu olan Dr. Kuşhan, egzersiz ve diyet yerine yağ aldırmayı tercih etti. Zayıflama sektörünün her zaman bir ticarethaneye dönüştüğünden yakınan Dr. Kuşhan, "detoks" u aptallık, "anti-aging"i rezalet olarak tanımlıyordu. Ancak Dila'nın ölümünün ardından, Kuşhan'ın zayıflatma yöntemleri yoğun biçimde tartışılmaya başlandı. Kuşhan'ın kişiye özel diyet yerine herkese ortak zayıflama programı uygulaması, çok az kalori verirken ağır spor yaptırarak metabolizmayı zorlaması, kısa sürede hızla kilo verdirerek kalp üzerinde zorlama yaptırdığı ileri sürülen programı, tıp dünyasının yönelttiği başlıca eleştiriler...

KENDİ YÖNTEMİNİ GELİŞTİRDİ
Genel cerrahi ihtisası bulunan, Almanya'da mide balonu, çenenin bağlanması gibi cerrahi yöntemler üzerine çalışan Dr. Kuşhan, Türkiye'ye döndükten sonra kendi zayıflama yöntemini geliştirerek bu alanda çalışmaya başladı. İlk zayıflama kampını Büyükada'da açan Kuşhan, daha sonra Polonezköy'deki otelinde "Kuşhan Sağlık Merkezi" adıyla hizmet vermeye başladı. Bu arada Sağlık Bakanlığı da, merkezin sağlık tesisi olarak açılması ve işletilmesine ilişkin sağlık bakanlığınca verilen bir izin belgesi bulunmadığını doğruladı. Bakanlık, ölüm olayıyla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek devam ettiğini ve sonuçların en kısa sürede kamuoyuna duyurulacağını da açıkladı.