kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

El Kaide'nin saldırısına dünyanın yarısı inanmıyor

Giriş Saati : 10.09.2008 23:49
Yeni Haber
Dünya çapında yapılan bir kamuoyu araştırmasında, 11 Eylül saldırılarını El Kaide örgütünün düzenlendiği konusunda bir görüş birliği bulunmadığı ortaya çıktı.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 17 ülkede 16 bin kişi arasında yapılan araştırmaya göre, bu ülkelerden sadece dokuzunda halkın çoğu 11 Eylül saldırılarının arkasında El Kaide'nin bulunduğuna inanıyor.
Ortalama olarak, araştırmaya katılanların yüzde 46'sı saldırılardan El Kaide'nin sorumlu olduğuna inanıyor. Yoklamaya katılanların yüzde 15'i saldırılardan ABD hükümetini sorumlu tutarken yüzde 7'si saldırıların arkasında İsrail'in, yüzde 7'si de bir başkasının bulunduğuna inandığını söyledi.

WorldPublicOpinion'ın araştırmasına göre, Türklerin yüzde 36'sı, Filistinlilerinse yüzde 27'si saldırıdan Amerikan hükümetini sorumlu tutuyor. Mısırlıların yüzde 43'ü, Ürdünlülerin yüzde 31'i, Filistinlilerinse yüzde 19'u saldırıların arkasında İsrail'in bulunduğuna inandığını söyledi.
Avrupa ülkeleri arasındaysa İngilizlerin ve İtalyanların yüzde 56'sı, Fransızların yüzde 63'ü, Almanlarınsa yüzde 64'ü El Kaide'yi işaret etti. Almanların yüzde 23'ü, İtalyanlarınsa yüzde 15'i ABD'yi sorumlu tuttu.
Meksika'da halkın yüzde 30'u ABD hükümetini, yüzde 33'ü ise El Kaide'yi sorumlu gördüğünü söyledi.

Büyük çoğunlukla El Kaide'yi suçlayanlar arasında ise Kenya (yüzde 77) ve Nijerya (yüzde 71) bulunuyor.

AA