kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
10 Eylül 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TEPKİ ÇEKTİLER... Roma Belediye Başkanı Alemanno ile Savunma Bakanı La Russa'nın faşizmi öven açıklamaları birçok kesimden tepki çekti.

İtalya'nın faşizm övgüsü

Yasemin TAŞKIN ROMA
10.09.2008
Savunma Bakanı La Russa, bir kutlamada yaptığı konuşmada "Mussolini'nin ordusu saygıyı hak ediyor" dedi. Cumhurbaşkanı Napolitano ise karşı çıktı: "Asıl orduya katılmayanlar kahramandır"..
İtalya'da iktidarı paylaşan Ulusal İttifak Partisi'nin bazı üyelerinin faşizm özlemi, Mussolini'nin faşist rejimini doğrulayan açıklamalarıyla su yüzüne çıkmayı sürdürüyor. Roma Belediye Başkanı Gianni Alemanno'dan sonra, Savunma Bakanı Ignazio La Russa da Mussolini'nin kurduğu faşist sosyal cumhuriyetin askerlerini savundu ve onların "vatansever" olduğunu vurguladı. Roma'da, Porta San Paolo savaşının utlamalarında konuşan La Russa, "üniformalı diğer askerler de örneğin Rsi'ye (Mussolini'nin İtalyan sosyal cumhuriyeti) katılan askerler de kendi görüşlerine göre vatanı savunduklarına inanarak çarpıştılar. Farklı konumlardan olsa da tarihe objektif bakanların saygısını hak ediyorlar" dedi. İtalya Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano ise tepki göstererek, 8 Eylül'ün direnişin başlama tarihi olduğunu hatırlattı ve Mussolini'nin cumhuriyetine katılmayı reddeden askerlerin gerçek kahramanlar olduğunu söyledi. Önceki gün de Alemanno, bir söyleşisinde "faşizm mutlak kötülük değildir" demişti.