kapat
E-gazete
|
Hava Durumu
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
English
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
8 Eylül 2008, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sağlık Turu

Giriş Saati : 08.09.2008 00:44
Güncelleme : 08.09.2008 02:05
Yürüyüş beyni genç tutuyor
Batı Avustralya Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, 6 ay boyunca haftada 3 kez 50 dakika boyunca yürüyenlerin hafıza ve öğrenme yeteneklerinde ilerlemeler tespit edildi. Bilim adamları, her gün 20 dakika yürümenin insanın beyninin gelişmesini, bunama ve Alzheimer başta olmak üzere hafıza hastalıklarının önüne geçilmesini sağladığını belirtti.

Kirli hava obezite yapıyor

Barcelona Tıp Araştırmaları Enstitüsü'nün araştırmasına göre, kozmetikten şampuanlara, bebek ürünlerinden oyuncaklara kadar pek çok alanda kullanılan kimyasallar obeziteyi tetikliyor. Anne karnında kimyasallara maruz kalan çocuklarda obezite riskinin 2 kat arttığını belirten bilim adamları, kimyasalların hormonal dengeyi bozduğunu söylüyor.

Hilesiz tek gıda yumurta
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hazırladığı broşürde yumurtanın doğal ambalajı içinde, hiç bir şekilde hile yapılamayan tek gıda olduğu belirtiliyor. Yumurta proteininin yüzde 100 vücut proteinine dönüşebildiğine dikkat çekilen broşürde düzenli yumurta tüketiminin kanser ve damar hastalıklarından menopoza kadar pek çok hastalığın önlenmesinde etkili olduğu vurgulanıyor.